KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

11-10-2007

District Noord zet zich in voor openhouden van vaarwegen in De Alde Feanen

Eind september vond een overleg plaats tussen verenigingen van District Noord rond het natuurgebied De Alde Feanen, de afdeling voorlichting van het Nationaal Park en het regioteam Fryslan van District Noord van het Watersportverbond.

Doel van de bijeenkomst was het geven van voorlichting over wat er speelt in het natuurgebied en wat de voordelen van de Nationaal Park status zijn. Na een inleiding van de coördinator Voorlichting en Educatie van het Nationaal Park De Alde Feanen, de heer Jörgen de Bruin, was er ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen.

De verenigingen en vertegenwoordigers van het Watersportverbond wisselden daarna met de heer De Bruin van gedachten over de ondieptes, aanlegplaatsen en het open houden van de vaarwegen.

De verenigingen waren content met het standpunt van District Noord van het Watersportverbond: Het Watersportverbond blijft er naar streven om de huidige vaarwegen in De Alde Feanen open te houden en is van mening dat dit in goed overleg mogelijk moet zijn.