Politie Kennemerland

Persberichten 11 oktober 2007

Regio, 11-10-2007

Getuigen aanrijding gezocht

VELSERBROEK - 11 oktober. De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen twee personenauto's. Deze aanrijding vond plaats in de nacht van 3 op 4 oktober op de kruising Velserbroekerdreef / Platbodem. De bestuurders, een man uit IJmuiden en een onbekend gebleven vrouw hebben snel 06-nummers uitgewisseld, omdat de vrouw van de IJmuidenaar thuis op het punt van bevallen stond. Toen de man de onbekend gebleven vrouw wilde bellen om de zaak te regelen, bleek het opgegeven nummer niet te kloppen. De politie roept eventuele getuigen en de onbekende vrouw op om zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Dronken man beledigt agenten

HAARLEM - 11 oktober. Een 36-jarige man uit Polen is rond 01.50 uur aangehouden door de politie. De Pool reed zonder verlichting op zijn fiets op de De Witstraat. Blijkbaar was hij het er niet mee eens dat de agenten hem lieten stoppen, want hij beledigde hen. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geen verzekering en verboden wapens

HAARLEM - 11 oktober. Omstreeks 01.25 uur hielden politieagenten op de Schipholweg een 22-jarige Hoofddorpse automobilist aan. Hij trok de aandacht van de agenten, omdat zijn auto veel lawaai maakte. Hij bleek zijn auto niet verzekerd te hebben. Bij nader onderzoek in de auto vonden de agenten twee keukenmessen en een boksbeugel onder de vloermatten. Deze zijn in beslag genomen. De man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vrouwen aangehouden na vechtpartij

HAARLEM - 11 oktober. De politie heeft omstreeks 01.00 uur twee 18-jarige vrouwen uit Velsen en Zandvoort en een 20-jarige vrouw uit Zandvoort aangehouden. De drie worden ervan verdacht twee Haarlemse broers van 22 en 26 jaar oud te hebben mishandeld. De drie vrouwen zijn voor nader onderzoek ingesloten in het bureau.

Bromfietser aangehouden

HEEMSTEDE - 10 oktober. Omstreeks 20.00 uur hield een motoragent tijdens een bromfietscontrole een bromfietser aan op de Amaryllislaan. Het bleek om een 14-jarige Haarlemmer te gaan, die dus te jong was om een bromfiets te mogen besturen. Hij had, zonder dat zijn moeder het wist, haar bromfiets geleend. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dronken vrouw aangehouden

ZANDVOORT - 10 oktober. De politie heeft rond 18.15 uur een 42-jarige vrouw uit Haarlem aangehouden. De vrouw was onder de invloed van alcohol onwel geworden op de Boulevard Barnaart. Zij werd onderzocht door ambulancepersoneel. Tijdens dit onderzoek begon zij zich agressief te gedragen tegenover hen. De agenten probeerden haar te kalmeren, maar dit hielp niet. Ook zij kregen enkele verwensingen naar het hoofd geslingerd. Uiteindelijk is de vrouw ter ontnuchtering ingesloten in het bureau. Later deze avond is zij met een proces-verbaal op zak weer heengezonden.

Zoon mishandelt moeder

LISSERBROEK - 10 oktober. De politie heeft omstreeks 17.55 uur een 17-jarige inwoner van Lisserbroek aangehouden in zijn ouderlijk huis. De jongen wordt ervan verdacht zijn moeder te hebben mishandeld. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bromfietser gewond

HOOFDDORP - 10 oktober. Omstreeks 12.40 uur stelden politieagenten een onderzoek in naar een aanrijding met letsel. Op de kruising van de Kruisweg met de Hoofdweg bleek een 19-jarige Hoofddorpse bromfietser aangereden te zijn door een automobilist. De jongeman raakte gewond aan zijn been en hoofd. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. De automobilist, een 50-jarige Huizenaar verklaarde het slachtoffer over het hoofd te hebben gezien bij het oprijden van de kruising.