Persberichten 11/10 middag

Regio, 11-10-2007

Sassenheim Inbraak in woningen Van woensdag 10 op donderdag 11 oktober is er ingebroken in twee woningen aan het Voorhavenkwartier in Sassenheim. Via de voorzijde zijn de dader(s) binnengedrongen. Uit de woningen werden onder andere sieraden en een digitale camera weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de twee inbraken. Via een buurtonderzoek en een technisch sporenonderzoek probeert de politie de dader(s) te achterhalen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Sassenheim.

Leiden Complexe verkeerscontrole De politie van Leiden heeft op donderdag 11 oktober in samenwerking met het KLPD, de Vreemdelingenpolitie en de Inspectie van Verkeer en Waterstaat een complexe verkeerscontrole gehouden langs de rijksweg A4 en N11. De controle vond tussen 08.00 uur en 14.30 uur plaats.

Resultaten In totaal zijn er 114 voertuigen gecontroleerd waarbij er ongeveer 24 bekeuringen uitgeschreven zijn voor onder andere het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het kentekenbewijs en technische mankementen aan de gecontroleerde voertuigen. De politie hield al vroeg in de controle een bestuurder aan die onder invloed van alcohol verkeer. Hij blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 235 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l bedraagt. De bestuurder is met een rijverbod en een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.

Het KLPD heeft twee bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding van de maximaal toegestane aslast en het overschrijden van de maximaal toegestane massa van een voertuig. De vreemdelingenpolitie heeft twee vermoedelijke vreemdelingen aangehouden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld ter vaststelling van de identiteit van deze personen. De Inspectie van Verkeer en Waterstaat heeft een vrachtwagenchauffeur een waarschuwing gegeven voor het overtreden van de rijtijdenwet.

Bergambacht Aanrijding bromfietser en auto Op donderdag 11 oktober, rond 09.10 uur, is er aanrijding gebeurd waarbij een automobilist en een bromfietsster betrokken waren. De bromfietsster, een 74 jarige vrouw uit Bergambacht, reed op het fietspad naast de Provincialeweg N210. Een personenauto, bestuurd door een 27 jarige vrouw uit Schoonhoven reed eveneens op de Provincialeweg en wilde afslaan in de richting van Capellelaan te Ammerstol. De bromfietsster had de auto niet gezien en verleende geen voorrang. De bromfietsster kwam door de aanrijding ten val en is met hoofd en been letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Bodegraven Inbraak in woning, auto gestolen Een zilvergrijze Saab is weggenomen tijdens een inbraak in een woning aan het Elzenhof. De inbraak vond plaats in de nacht van donderdag 11 oktober. Via de voorzijde van de woning zijn de daders(s) binnengedrongen. Uit de woning zijn de autosleutels gestolen en is de auto die voor de deur stond weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Bodegraven via 0900-8844. De auto staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd.

Moerkapelle Hennepkwekerij aangetroffen De politie heeft donderdagochtend 11 oktober, op de Bredeweg in Moerkapelle, een professionele hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bevond zich in een deel van een loods, waarin verdeeld over acht units de hennepplantjes stonden. In de kwekerij groeiden ongeveer 4.000 hennepplanten. De kwekerij is nog dezelfde dag ontmanteld door een daarin gespecialiseerd bedrijf. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht en zet het onderzoek voort.

--- einde berichten ---