Ingezonden persbericht


NHP: advertentie L&G overlijdensrisicoverzekering misleidt

Tilburg, 11 oktober 2007 - Nationale HypotheekPas (NHP) reageert op de landelijke advertentie van verzekeraar Legal & General van vanochtend waarin de laatste onterecht stelt het "scherpste tarief" voor overlijdensrisicoverzekering, in het bijzonder voor zelfstandig ondernemers, te bieden. Bijgaande premieoverzichten van 18 september jongstleden (bron: Independer) laten zien dat deze beweringen strijdig zijn met de werkelijkheid. Ongeacht het verzekerd bedrag, inkomensgroep en risicoprofiel is de premie van NHP in elke situatie de laagste en in alle gevallen voordeliger. NHP hecht er, zeker in het licht van de discussie over transparantie en woekerpolissen, belang aan dat consumenten en tussenpersonen juist worden geïnformeerd over de premiestellingen van de verschillende aanbieders.

Het laagste tarief van L&G is EUR 613: daarbij gelden strenge voorwaarden, zoals een gezonde levenstijl en een inkomen van meer dan EUR 50.000. NHP maakt principieel geen onderscheid op het gebied van inkomen en levenstijl en hanteert een premie van EUR 502,43 per jaar, een fors verschil van 22%.

Pieter Lijesen, directeur en initiatiefnemer van NHP: "Provisievrije verzekeringen zijn onze reactie op de woekerpolissen. Zeker bij overlijdensrisicoverzekeringen is er geen enkele reden om jarenlang kosten te maken en kunnen tienduizenden euro's worden bespaard. Een overlijdensrisicoverzekering is een niet complexe verzekering die uitkeert bij overlijden: een onbetwistbare en glasheldere omstandigheid. Iedere verzekeraar hanteert hiervoor dezelfde sterftetafels. Hoge premies en grote prijsverschillen zijn dan ook volstrekt onnodig. Onze premies zijn tussen de 44 en 186% lager, en ook voor ondernemers zijn wij veruit de voordeligste aanbieder. Vandaag blijkt ook weer dat verzekerden worden misleid door ondoorzichtige premieberekeningen en beweringen van grote aanbieders."

Over Nationale HypotheekPas
Nationale HypotheekPas is een nieuwe financiële dienstverlener met ruim 300 aangesloten Erkend Hypotheekadviseurs. NHP gaat uit van de transparantie van de kostenstructuur van financieel advies. Sinds augustus 2007 brengt NHP provisievrije hypotheken (zerohypotheek) en kostenvrije verzekeringen op de Nederlandse markt tegen vaste afsluitbedragen van EUR 795. NHP biedt deze aan in samenwerking met gerenommeerde Europese risicodragers. Zie onderstaand premieoverzicht, bijgaand uitgebreid premieoverzicht en www.nhp.nl. NHP werkt landelijk samen met grote
assurantietussenpersonen en toonaangevende banken en verzekeraars zoals Quantum Leben AG, Fortis, Nationale Nederlanden, Westland Utrecht en Moneyou. NHP is een initiatief van fiscaal jurist Pieter Lijesen en is gevestigd in Tilburg. Zie ook www.nhp.nl

Contact voor de media:
Veronique van Zanten: telefoon 06-518 31 707
of e-mail:
pers@nationalehypotheekpas.nl
Ringbaan Oost 102-30
5013 CD Tilburg
www.nhp.nl