KLM

07/056

KLM EN COPA AIRLINES SLUITEN EEN
CODESHARING OVEREENKOMST

AMSTELVEEN, 11 oktober 2007 - KLM Royal Dutch Airlines en Copa Airlines maakten vandaag bekend dat ze een codesharing overeenkomst hebben ondertekend. Vanaf 30 maart 2008 kunnen KLM passagiers op vluchten tussen Amsterdam en Panama onder KLM vluchtnummers aansluitende vluchten van Copa Airlines boeken. Copa Airlines passagiers kunnen vanaf Panama een aansluitende vlucht naar Amsterdam nemen onder een Copa vluchtnummer.

Pedro Heilbron, CEO van Copa Airlines, en Hans de Roos, SVP Strategy & Corporate Development van KLM, hebben deze overeenkomst voor vluchten tussen de twee voordelig gesitueerde hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Panama City Tocumen Airport, ondertekend op een feestelijke plechtigheid die gehouden werd in het Sheraton Hotel in Panama City. De voordelen van Flying Blue en One Pass zijn beschikbaar voor passagiers van beide luchtvaartmaatschappijen op alle vluchten in het hele systeem.

Pedro Heilbron, CEO van Copa Airlines, merkte op: "Deze overeenkomst is een belangrijke mijlpaal voor Copa Airlines, die de hub Amsterdam Schiphol en onze hub De Las Americas in Panama dichter bij elkaar brengt, waardoor we onze klanten meer keuze en betere reisopties bieden". Hans de Roos, SVP Strategy & Corporate Development van KLM, merkte op: "We zijn verheugd dat we een codesharing overeenkomst sluiten met onze nieuwe SkyTeam partner. Deze overeenkomst zal nog meer voordelen bieden aan onze klanten en onze positie in de Midden- en Zuid-Amerikaanse regio versterken".

De nieuwe dienst tussen Amsterdam en Panama werd aangekondigd op 1 oktober 2007 en zal van start gaan op 30 maart 2008. Vlucht KL757 zal op woensdag, vrijdag en zondag om 13.30uur vertrekken van Amsterdam Airport Schiphol en zal dezelfde dag om 17.40 uur landen op Panama City Tocumen Airport, waar het Copa netwerk een groot aantal aansluitende vluchten biedt naar vele bestemmingen in Midden- en Zuid-Amerika. De terugvlucht KL758 vertrekt op woensdag, vrijdag en zondag om 19.35 uur van Panama City Tocumen Airport en komt de volgende dag om 13.10 uur aan op Amsterdam Airport Schiphol.

Copa Airlines is op 4 september 2007 toegetreden tot SkyTeam als Associate Member.