Leiden Complexe verkeerscontrole

De politie van Leiden heeft op donderdag 11 oktober in samenwerking met het KLPD, de Vreemdelingenpolitie en de Inspectie van Verkeer en Waterstaat een complexe verkeerscontrole gehouden langs de rijksweg A4 en N11. De controle vond tussen 08.00 uur en 14.30 uur plaats.

Resultaten

In totaal zijn er 114 voertuigen gecontroleerd waarbij er ongeveer 24 bekeuringen uitgeschreven zijn voor onder andere het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het kentekenbewijs en technische mankementen aan de gecontroleerde voertuigen. De politie hield al vroeg in de controle een bestuurder aan die onder invloed van alcohol verkeer. Hij blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 235 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l bedraagt. De bestuurder is met een rijverbod en een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.

Het KLPD heeft twee bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding van de maximaal toegestane aslast en het overschrijden van de maximaal toegestane massa van een voertuig. De vreemdelingenpolitie heeft twee vermoedelijke vreemdelingen aangehouden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld ter vaststelling van de identiteit van deze personen. De Inspectie van Verkeer en Waterstaat heeft een vrachtwagenchauffeur een waarschuwing gegeven voor het overtreden van de rijtijdenwet.