Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 11 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 11-10-2007

Herdershond verongelukt in lift

Oostzaan, 10 oktober 2007, 23:35 uur

De politie is woensdagavond laat uitgerukt naar de Twiskeweg, waar een hond bekneld zou zitten in een lift. Ter plaatse trof de politie een hoop mensen aan bij de lift. De agenten konden helaas niets meer betekenen voor de herdershond. De politie sprak met de eigenaresse. Zij vertelde dat ze tijdens het instappen in de lift was gevallen. De halsband van de hond kwam vervolgens tussen de deuren en de lift ging naar beneden. De hond is door verstikking om het leven gekomen. De zwaar aangeslagen mevrouw had door de val verwondingen in haar gezicht die ze op aanraden van de politie laat behandelen bij de dokter. De politie heeft de dierenambulance gebeld die het huisdier heeft meegenomen.

Stelende stagiair

Zaandam, 10 oktober

De politie heeft een 15-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan de Czaar Peterstraat waar hij stage liep. De bedrijfsleider had de jongen betrapt en belde de politie. De beelden van de bewakingscamera's hadden de verduistering uit dienstbetrekking geregistreerd. Op de beelden was te zien hoe de jongen een bierfust wegnam uit het magazijn, vervolgens het fust inleverde bij de flessenautomaat en het statiegeld bij de kassa in ontvangst nam. De jongen werd aangehouden en verhoord op het politiebureau. Daar vertelde hij dat hij na het ontvangen van het statiegeld zijn naam hoorde omroepen in de supermarkt. Voordat hij werd aangehouden door het winkelpersoneel had hij snel het briefje van 5,- verfrommeld en onder het pastarek gegooid. De jongen vond het heel stom van zichzelf en wist niet wat er door hem heen ging toen hij het deed. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Leerling aangehouden na peppersprayincident

Purmerend, 10 oktober 2007,

De politie heeft een 15-jarige leerling van een middelbare school aan de Spinnekop aangehouden op verdenking van het spuiten van pepperspray in de school afgelopen maandagmiddag. Ongeveer 25 leerlingen werden niet lekker nadat zij pepperspray hadden ingeademd en in hun ogen hadden gekregen. Kinderen kregen last van prikkende, tranende ogen en braakneigingen. De school is een uur ontruimd geweest. Twee leerlingen hebben een nacht in het ziekenhuis doorgebracht. De politie startte een onderzoek en kwam via het ondervragen van diverse leerlingen bij de verdachte uit. De jongen is aangehouden en verhoord. Hij verklaarde dat er al eerder op het schoolplein met het spul was gespoten door een aantal leerlingen. Iemand had gevraagd wie het in de school durfde te spuiten. Het leek de verdachte wel een goede grap. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij de gevolgen nooit had overzien, het een domme actie van zichzelf te vinden en er veel spijt van te hebben. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en in overleg met justitie is bepaald dat de jongen op een speciale jongerenzitting moet verschijnen. Het busje pepperspray is gevonden en inbeslaggenomen. De politie gaat nog meer jongeren horen.

Inbraak in ontharingsstudio

Zaandam, 10 oktober 2007

Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een ontharingsstudio aan de Pharus. De inbraak moet woensdagochtend vroeg hebben plaatsgevonden tussen 02.30 en 03.00 uur. De inbrekers zijn het bedrijfspand, dat op de begane grond is gevestigd, via de achterzijde binnengekomen. De achterdeur werd met een breekijzer verbroken. Er is een geldbedrag ontvreemd en het
laserontharingsapparaat is meegenomen. Volgens getuigen gaat het om drie mannen die vluchtten in een donkerkleurige auto, vermoedelijk een Audi of een Volkswagen. De politie verzoekt overige getuigen te bellen met het wijkteam Vermiljoenweg, via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 11-10-2007 16:43 | © Politie Zaanstreek-Waterland |