Gemeente De Wolden

Hierbij de vragen die ingediend zijn voor de raadsvergadering van vanavond.

Met vriendelijke groet,
Gemeente De Wolden

Cluster Communicatie
Tel. 0528-378239/240

Vraag conform artikel 37 a
Raadsvergadering , 11 oktober 2007
De recente uitspraken van de gedeputeerde Mevrouw Haarsma, t.a.v. de woningbouw in Drenthe , heeft de VVD fractie bijzonder gestoord. De gemeente De Wolden heeft zoals afgesproken met, en gewenst door gedeputeerde staten van Drenthe, reeds in een vroeg stadium een woonvisie ontwikkeld waarin is vastgelegd het woningcontingent. Er is zelfs door het college nogal wat gestoeid met de gedeputeerde over de aantallen. Dan is het zeer teleurstellend dat de gedeputeerde nu uitspraken doet waarbij ze zegt dat ze lak heeft aan contingenten, en kwalijker nog, dat ze vooral meer wil bouwen in stedelijke kernen, met andere woorden, het platteland op slot zetten. De leefbaarheid van plattelandsgebieden komt hierdoor in de knel . Wat blijft er over van de uitspraken van de provincie die meer bewegingsruimte bij de gemeenten wil leggen in het kader van woningbouw? Voor de VVD fractie aanleiding tot het stellen van de volgende vragen aan het college.


* Wanneer deze uitspraken van de gedeputeerde omgezet worden in beleid hoeveel waarde heeft onze woonvisie dan nog, of kan dit in de prullebak ?


* Wij verzoeken het college een signaal af te geven bij de provincie dat dit soort uitspraken veel onrust brengt in de gemeente De Wolden .

Een gemeente die een flink aantal bouwplannen heeft van hoogwaardige kwaliteit, en hierin graag een duurzaam beleid wil voeren. Namens de Fractie van de VVD, Aan de pers,

VRAAG: ARTIKEL 37 A REGELEMENT VAN ORDE.

RAADSVERGADERING, 11- oktober- 2007.
ONDERWERP: Openbaar vervoer.
De VVD fractie kreeg verontrustende signalen van inwoners t.a.v. het openbaar vervoer in onze regio. Met verbazing hebben ook wij geconstateerd dat de treintaxi is vervangen door de regio taxi , dat hierbij de prijskaartjes fors zijn gestegen en dat deze veranderende situatie niet of nauwelijks bekend was / is bij de inwoners en de gebruikers in onze gemeente. Dit is aanleiding tot het stellen van de volgende vragen aan het college,


* Was het college op de hoogte van de opheffing van de treintaxi en de overgang naar de regiotaxi ?


* Wie is verantwoordelijk voor de informatie voorziening in dergelijke situatie´s ?


* Wanneer de gemeente daarvoor verantwoordelijk is , waarom is dit niet gebeurd?


* Op welke wijze kan het college in dit soort gevallen invloed uitoefenen bij het openbaar vervoerbureau?

De VVD fractie,

Partij van de Arbeid " De Wolden "
Vragen conform artikel 37a van het Reglement van Orde Raadsvergadering 11 oktober 2007
Betreft: Gebruik groenland in De Wijk
In De Wijk is een stuk groenland gelegen tussen de Dorpsstraat en de Oosterwijkerweg ( nabij de Postweg ), welke eigendom is van de gemeente De Wolden. Deze grond zou door de gemeente om-niet zijn verhuurd. Door de huurder wordt deze grond gedurende twee jaar al niet meer gebruikt, wat betekent dat er sprake is van "verrommeling" . De omliggende bewoners hebben zowel schriftelijk als telefonisch de gemeente daarover benaderd en daaromtrent klachten geuit. Volgens zeggen zou door de gemeente op deze klachten niet zijn gereageerd. Daarom komt de fractie van de PvdA tot de volgende vragen aan het college:


1. Is het juist, dat bewoners hebben geklaagd over bovenstaande situatie?


2. Zo ja, wat heeft de gemeente met deze klachten gedaan?


3. Is de gemeente bereid om maatregelen te nemen, zodat deze verrommeling wordt beëindigd?


4. Is het gebruikelijk dat in de gemeente grond om-niet wordt verhuurd?


5. Zo ja, om hoeveel stukken grond gaat het en waar zijn deze gelegen?

De fractie van de PvdA
Namens deze,
H.Otto.