Gemeente Etten-Leur



Gratis oogscreening voor alle inwoners van Etten-Leur

Alle inwoners van Etten-Leur en naaste omgeving kunnen in de periode tussen nu en 1 januari 2008 gratis een oogscreening laten doen in de nieuwe Oogpoli Etten-Leur van Medisch Centrum Molenhof (MCM), die is gevestigd in het Gezondheidscentrum De Keen aan de Voorsteven 100/116 in deze gemeente.

Dat heeft burgemeester drs. J. van Agt bekend mogen maken, toen hij op 11 oktober de officiële opening verrichtte van de jongste medische voorziening in Etten-Leur.

Hij kondigde ook aan dat alle medewerkers van de plaatselijk gevestigde opticiens binnenkort worden uitgenodigd voor een "opfrisstage" in de Oogpoli en voor kennismaking met de nieuwste ontwikkeling op het gebied van bepaling van het gezichtsvermogen van cliënten.

De Oogpoli in Etten-Leur is na die in Rucphen en Bergen op Zoom de derde poli van MCM in de regio West-Brabant, die oogarts dr. T. Stolwijk opent. Hij wil op die manier de zorg zo dicht mogelijk bij de mensen brengen. In de poli kunnen inwoners van Etten-Leur, maar ook van daarbuiten terecht voor controle en behandeling van nagenoeg alle oogaandoeningen. Dokter Stolwijk: "Eén op de tien mensen heeft oogklachten en/of ziet minder goed. Wij kunnen die een gericht advies geven of zij kunnen volstaan met een oogmeting bij de opticien danwel dat het raadzamer is om de huisarts of de oogspecialist te bezoeken".

De gratis oogscreening is een soort quick scan, waarbij het oog, de bril en oogdruk worden opgemeten. Ook wordt nagegaan hoe goed iemand (nog) kan kijken en wordt er een foto van het netvlies gemaakt. Op basis daarvan kan in de meeste gevallen meteen een passend advies worden gegeven.

Inwoners van Etten-Leur en naaste omgeving die de gratis oogscreening in de komende periode willen laten uitvoeren, kunnen daartoe een afspraak maken via het speciaal daarvoor te gebruiken tel. nr. 0165 - 344851.

De resultaten van alle screenings worden naderhand ook verzameld in een evaluatierapport.

20071009\pwm\0344
Week in...week uit
Klik & Bestel
Klik & Meld

Recht op bijstand

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl