Ingezonden persbericht


Dolphin Week zorgt voor een schoon strand!

De week van 10 tot en met 17 oktober 2007 is, in het kader van het het Jaar van de Dolfijn, uitgeroepen tot Internationale Dolphin Week. Aangezien Curaçao een belangrijke leefomgeving vormt voor dolfijnen en walvissen kan deze week hier niet onopgemerkt voorbij gaan. Zodoende heeft Dolphin Academy Curaçao, officiële partner van het Dolphin Fund, een aantal leuke en nuttige activiteiten georganiseerd.

De week werd samen met de leerlingen van de Helfrich Krijt School feestelijk afgetrapt op het strand van Jeremy in Westpunt. De leerlingen gaven dit strand een ware metamorfose en raapten in anderhalf uur tijd zeker zes vuilniszakken met rondslingerend vuil bij elkaar. Ze klauterden op rotsen, zochten tussen de stenen en kamden het zand uit. Aangezien ze bijna niet te stoppen waren, was het strand na deze clean-up-actie vrijwel niet meer terug te herkennen!

Eerder dit jaar hebben deze leerlingen een erg mooi gedicht bedacht, wat deze week op een groot informatiebord op het strand van Jeremy geplaatst wordt. In deze tekst roepen de kinderen alle bewoners van Curaçao op tot het niet laten rondslingeren van hun afval op en rondom het strand. Ze houden hun zee graag mooi en schoon en hopen dat iedereen daar aan meewerkt. De kinderen leerden al veel over de zee en de dieren die erin leven middels het educatieproject Walvissen en Dolfijnen, waaraan zij het afgelopen schooljaar deelnamen. Met deze clean-up-actie als goed begin volgen er binnenkort hopelijk meer stranden.

Naast de clean-up-actie wordt er deze week op verschillende manieren aandacht gevraagd voor het belang van een schone leefomgeving voor walvissen en dolfijnen. Zo wordt het belang van educatie benadrukt en zullen er in het kader daarvan verschillende educatieprojecten worden uitgereikt. Ook is er aan het einde van de Dolphin Week een online kunstveilig, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Dolphin Fund en besteedt zal worden aan een project op Curaçao. Met de Dolphin Week hoopt de Dolphin Academy Curaçao de mensen meer bewust te maken van het belang van een eigen bijdrage aan een betere leefomgeving voor walvissen en dolfijnen.

Kijk voor meer informatie op www.dolphin-academy.com en www.dolphinfund.eu

Voor hoge resolutie foto gelieve contact op te nemen met annabelle@dolphin-academy.com

Contact info:
Http://www.dolphin-academy.com

Persbericht Curaçao Dolphin Academy
Willemstad, 11 oktober 2007
Contactpersoon: Annabelle de Clippeleir
Email: annabelle@dolphin-academy.com Tekst: Annet Besselink
Tel: (599-9) 465-8900 - ext. 5104
Fax: (599-9) 465-8300

Postal Address: Bapor Kibra z/n, Willemstad, Curacao, Netherlands Antilles, Dutch Caribbean.

Copyright © 2002-2006 Curacao Dolphin Academy®