CDA Utrecht

Utrecht, 11 oktober 2007

CDA in algemene beschouwing gemeentebegroting 2008: Utrecht mag gezien worden.

De CDA-fractie heeft in de algemene beschouwingen van de gemeentebegroting 2008 een aantal belangrijke accenten gezet.

Zo wil het CDA dat Utrechtse agenten op straat een betere honorering krijgen, dat woningbouwcorporaties afwegen om een deel van hun huurbestand om te zetten naar koopwoningen (voor ondermeer starters) en dat de parkeertarieven in de stad met geen cent omhoog gaan tot er aanvullende maatregelen zijn genomen om de doorstroming en de bereikbaarheid van het verkeer in de stad te verbeteren.

Mede door de lage salariering is het zeer moeilijk om de huidige vacatures bij het Utrechtse politiekorps in te vullen en agenten voor onze stad te behouden.

Agenten op straat staan in de frontlinie van de samenleving en hebben een grote verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid die volgens het CDA ook gehonoreerd mag worden en dus moeten zij een bonus krijgen op hun salaris.

Het CDA betreurt dat het gat tussen huur en koop steeds groter wordt. Naast alle stimuleringsmaatregelen die al genomen zijn denkt het CDA dat de woningbouwcorporaties meer verantwoordelijkheido kunnen nemen ook al is het verhuren kerntaak. In plaats van de afweging sloop versus renovatie kan ook de afweging gemaakt worden om een complex of deel ervan te verkopen aan zittende huurders of starters. Dat is ook sociaal beleid volgens het CDA.

De voorgestelde verhoging van de parkeertarieven is voor het CDA volstrekt onwenselijk zolang er nog geen aanvullende maatregelen zijn gerealiseerd om de doorstroming en bereikbaarheid van het verkeer te verbeteren, de geplande transferia aan de randen van de stad en andere parkeerfaciliteiten zijn gerealiseerd.

Inlichtingen: Maarten van Ditmarsch , 06- 42219670, CDA-fractievoorzitter Utrecht.

Fractiebureau CDA Utrecht, cda@utrecht.nl of 030 286 11 23.