Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Slotakkoord voor Renger van der Zande..

HOCKENHEIM, 11 OKTOBER 2007 - Renger van der Zande staat voor de laatste Formule 3 Euro Series uitdaging van dit seizoen. Op het circuit van Hockenheim (Duitsland) wordt de tiende en tevens laatste ronde van 2007 uitgevochten. Er staat heel wat op het spel. Voor zijn collega's Romain Grosjean en Sebastien Buemi de titel, voor Renger een waardige afsluiting van een succesvol seizoen.

Hockenheim ligt Renger. Eind vorig jaar maakte de Mercedes-Benz junior hier zijn F3 Euro Series debuut tijdens een test voor Prema Power en sloot deze direct als snelste af. Ook tijdens de seizoensopener in april was Renger het gehele weekend vooraan te vinden. De match tussen de Nijmegenaar en de kenmerken van dit Duits Formule 1 circuit is duidelijk. Samen met zijn Italiaanse Prema Powerteam probeert Renger dit weekend een geslaagd seizoen 2007 met een podium af te sluiten. De gegroeide band tussen Renger en de technische staf van het team staat er borg voor.

Hoogtepunten dit seizoen waren onder andere zijn klinkende overwinning in Barcelona en zijn podium in Mugello. Hij heeft zijn naam gevestigd. De teambazen in de Euroseries Formule 3 hebben allemaal een oogje op Renger vanwege de vechtlust en prestaties van de Rookie. Ook aanstaand weekend zal de GO Fast coureur weer bij de spelbepalers horen. Zondag sluit hij zijn debuutjaar in deze kweekvijver van de Formule 1 af. Prolongatie in 2008 ligt in het verschiet.

RENGER VAN DER ZANDE: "Dit seizoen is werkelijk voorbij gevlogen. Het was een leerjaar met pieken en dalen. Barcelona en Mugello waren super, maar ook in andere weekenden streed ik mee met de top. Op Hockenheim is iedereen onwijs competitief. Alle teams testen hier regelmatig en racen hier twee keer per jaar. Ik kan m'n borst vast natmaken voor een stevige eindstrijd. Ik wil het seizoen afsluiten met champagne."