Gemeente Venlo


Prijsvraag Venlo voor ontwerp brug Maasboulevard

10-9-2007

Venlo organiseert een ideeënprijsvraag voor het ontwerp van de nieuwe brug over de oude haven. De gemeente richt zich op twee categorieën, professionals en vrije inzendingen. De brug maakt deel uit van het Maasboulevard-project.

De inschrijving sluit op 1 december, waarna alle inzendingen worden tentoongesteld. Een jury selecteert uit beide categorieën drie prijswinnaars, in totaal dus 6. Naast de juryprijzen wordt er ook één publieksprijs toegekend, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt in de categorieën.

De Maasboulevard is een ambitieus plan in het hart van Venlo én direct aan de Maas, waarin wonen, winkelen, cultuur en recreatie samengevoegd worden in één gebied. Het project Maasboulevard is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeente Venlo en projectontwikkelaar 3W. Onderdeel van dit project is de realisatie van een nieuwe brug, die het stadscentrum verbindt met het schiereiland De Weerd in de Maas, en een belangrijke voetgangers- en fietsverbinding vormt voor het langzame verkeer langs de Maasoever.
Venlo wil dat iedereen de kans krijgt om mee te denken over de nieuwe brug. Daarom is de prijsvraag opgesplitst in twee sporen. Leken kunnen zonder (rand)voorwaarden of criteria ideeën aandragen. Deze ideeën, in de categorie vrije inzendingen' zouden kunnen bestaan uit bijvoorbeeld tekeningen, een fotocollage of een verhaal.
Professionele inzendingen moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Voor beide categorieën geldt dat de inzendingen vóór 1 december 2007 moeten zijn ingediend.

De gemeente Venlo heeft een brochure opgesteld met daarin het complete wedstrijdreglement voor beide categorieën. Deze brochure en andere informatie, zoals digitale kaarten, kan worden gedownload via www.maasboulevard.nl.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:
Rik van Druten
tel. 077-359 6225
mobiel 06-14412746

www.maasboulevard.nl