Fortis Bank

11 oktober 2007

Gezamenlijk persbericht van ABN AMRO, Fortis, RBS en Santander

Voorgestelde benoemingen en verantwoordelijkheden Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur

ABN AMRO, Fortis, RBS en Santander maken vandaag de voorgestelde benoemingen bekend van de nieuwe leden van de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van ABN AMRO. Tegelijk worden de nieuwe structuur en verantwoordelijkheden bekendgemaakt. De benoemingen zijn onder voorbehoud van de goedkeuring van onder andere de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die op de eerst mogelijke datum door ABN AMRO wordt bijeengeroepen.

De heer Arthur Martinez blijft voorzitter van de Raad van Commissarissen. De heer Jean-Paul Votron, Chief Executive Officer van Fortis, Sir Fred Goodwin, Chief Executive Officer van RBS en de heer Juan Inciarte, General Manager van Santander, zijn voorgedragen als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen. David Baron de Rothschild, de heer Marcus Pratini de Moraes, de heer Paulo Scaroni, Lord Sharman of Redlynch en de heer Gerhard Randa treden tijdens de komende BAVA af.

Wij zijn voornemens om de middelen en verantwoordelijkheden van de Raad van Bestuur uit te breiden en het leiderschap van de Business Units en stafdiensten te versterken. Uit het bijgesloten overzicht van de nieuwe structuur blijkt hoe de bestaande verantwoordelijkheden binnen de voorgestelde structuur worden verdeeld. De komende tijd zullen wij de verdeling van bestuursverantwoordelijkheden verder uitwerken.

Zoals gisteren door ABN AMRO bekendgemaakt, treedt de heer Rijkman Groenink af als voorzitter van de Raad van Bestuur. De overige bestuursleden behouden hun functie, zij het met gewijzigde verantwoordelijkheden. De heer Mark Fisher, de huidige Chief Executive van de Manufacturing Division en lid van de Group Board en het Group Executive Management Committee van RBS, is voorgedragen om de heer Groenink op te volgen als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Dit is een openbare aankondiging als bedoeld in artikel 9b lid 1 van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995. Dit document bevat geen aanbod tot verkoop of koop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot Page 1 of 8

koop of verkoop van enige effecten en evenmin zal er sprake zijn van de verkoop van effecten in enige jurisdictie waar een dergelijk aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand aan de registratie of kwalificatie krachtens de effectenwetgeving van die jurisdictie.

Bijgesloten: Voorgestelde nieuwe structuur en verantwoordelijkheden van de Raad van Bestuur, en CV's.

Voorgestelde Samenstelling Raad van Bestuur

Mark Fisher Voorzitter Voorzitter Group Business Committee Group Audit Group Compliance & Legal

Wilco Jiskoot Karel de Boeck Vice Chair Vice-Voorzitter Private Equity Group Human Resources Group Communications Group Public Affairs Huibert Joost Kuiper Piero Jan Peter Marta Elorza Boumeester BU Noord- Overmars Schmittmann Trueba Chief Risk Officer Amerika BU Azië BU Nederland Antonveneta Group Risk BU Europa Management

Brian Crowe Paul Dor Javier Maldonado Ron Teerlink John Hourican BU Global Clients BU Asset Management BU Latijns Amerika Services Chief Financial BU Global Markets BU Private Clients Market Officer BU Transaction Banking Infrastructure Group Finance

Voorgestelde samenstelling Raad van Commissarissen en CV's

Sir Fred Goodwin
Chief Executive van de RBS Group, in augustus 1998 toegetreden tot het bestuur. Non-executive director van Bank of China Limited en Voorzitter van The Prince's Trust, voormalig Chief Executive Officer en Director van Clydesdale Bank PLC en Yorkshire Bank PLC.
Jean-Paul Votron
Sinds 2004 Chief Executive Officer van Fortis. Tussen 1991 en 1997 bekleedde hij verschillende functies bij Citibank in Europa en in de Verenigde Staten. Na een overstap naar ABN AMRO, van 1997 tot 2001, als verantwoordelijke voor internationale consumentenbankieren en e-commerce, keerde Jean-Paul Votron terug naar Citigroup, waar hij in 2002 werd benoemd tot lid van het Management Committee.
Juan Inciarte
CEO van Santander Consumer en General Manager van de Santander Groep, waar hij in 1985 in dienst trad. Werd in 1991 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur, welke functie hij tot 1999 bekleedde. Diverse bestuursfuncties bij Spaanse en internationale ondernemingen.

Bestaande samenstelling Raad van Commissarissen en CV's

Arthur Martinez (Voorzitter)
Arthur Martinez werd in 2006 benoemd als Voorzitter van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO, na in 2002 tot de Raad van Commissarissen te zijn toegetreden. Voormalig Voorzitter en CEO van Sears, Roebuck & Co., Inc en bestuursvoorzitter van de Federal Reserve Bank in Chicago. Daarvoor was hij voorzitter en Chief Executive van de Sears Merchandise Group, na gewerkt te hebben bij Saks Fifth Avenue, New York, waar hij in 1980 begon als Senior Vice President en Chief Financial Officer. In 1990 werd hij benoemd tot vice-voorzitter en lid van de Raad van Bestuur van Saks Fifth Avenue. André Olijslager (Vice-Voorzitter) André Olijslager werd in 2004 benoemd tot de Raad van Commissarissen van ABN AMRO en werd in april 2006 vice-voorzitter. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter van Royal Friesland Foods en bekleedde hij diverse bestuursfuncties bij Van Gelder Papier en Alpinvest.
Trude Maas
Trude Maas werd in 2000 benoemd tot de Raad van Commissarissen. In 2001 was zij voorzitter van de Hay Vision Society, een denktank voor ontwikkelingen op het gebied van Human Resources. Bij Hay Management Consultants en Origin Nederland, waar ze tevens lid was van de Raad van Bestuur, werkte zij als business developer.

Rob van den Bergh
Rob van den Bergh werd in 2005 benoemd tot de Raad van Commissarissen van ABN AMRO. Hij kwam in 1980 bij VNU waar hij binnen verschillende business groups belangrijke managementfuncties bekleedde en in 2000 werd benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. In november 2005 trad hij terug als voorzitter.

Anthony Ruys
Anthony Ruys werd in 2005 benoemd tot de Raad van Commissarissen van ABN AMRO. Tussen 1974 en 1993 bekleedde hij bij Unilever diverse marketing en algemene managementposities. Hij trad vervolgens, in 1993, toe tot de Raad van Bestuur van Heineken, waar hij in 1996 vice-voorzitter werd en in 2002 tot voorzitter werd benoemd. In 2005 trad hij terug als voorzitter.

Gert-Jan Kramer
Gert-Jan Kramer werd in 2006 benoemd tot de Raad van Commissarissen. Daarvoor was hij president-directeur van Fugro N.V. en directeur buitenland bij de Broekhoven Baggermaatschappij Zeist. Gert-Jan Kramer werkte als projectmanager bij de Koninklijke Adriaan Volker Groep.

Ana María Llopis Rivas
Ana María Llopis Rivas werd in 2007 benoemd tot de Raad van Commissarissen. Dr Llopis was oprichtster en CEO van Open Bank (1993--2000), de internetbank van de Santander Groep. Verder werkte ze voor Banesto (1988--1991), waar ze Associate General Manager was van het kantorennetwerk, marketing en kwaliteit van Retail Banking.

Voorgestelde samenstelling Raad van Bestuur en CV's

Mark Fisher (Voorzitter)
Mark Fisher trad in maart 2006 toe tot de Raad van Bestuur van de Royal Bank of Scotland Group. Hij kwam na de overname van NatWest in 2000 bij RBS. Mark Fischer is nu Chief Executive van de Manufacturing Division, verantwoordelijk voor een scala van ondersteunende diensten voor de Groep, zoals IT, Vastgoed, Inkoop en backoffice-diensten. Fischer kwam in 1981 bij NatWest in dienst, is afgestudeerd in wiskunde en heeft een MBA van de Warwick Business School.

Karel De Boeck (Vice-voorzitter, HR, Group Communications en Group Public Affairs)
Sinds 1 september 2000 is Karel De Boeck lid van het Executive Committee van en sinds 2007 Chief Risk Officer.

Wilco Jiskoot (Vice-voorzitter, Private Equity) Page 5 of 8

Wilco Jiskoot is in de huidige Raad van Bestuur van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Business Unit (BU) Nederland, BU Global Clients, BU Private Clients, BU Asset Management, en Private Equity (ABN AMRO Capital). Hij werd in 1997 benoemd tot de Raad van Bestuur.

Joost Kuiper (BU Noord-Amerika) Joost Kuiper is voorzitter van de ABN AMRO Group Business Committee (GBC) en lid van de Raad van Bestuur voor de Business Unit (BU) Noord-Amerika. Hij werd in mei 1999 tot de Raad van Bestuur benoemd. Brian Crowe (BU Global Clients, BU Global Markets en BU Transaction Banking)
Brian Crowe is sinds 2005 Chief Executive Officer van Global Banking and Markets bij RBS. Daarnaast is hij voorzitter van de Wholesale Committee van de British Bankers Association, directeur bij Coutts & Co en voorzitter van RBS Greenwich Capital.
Piero Overmars (BU Azië en BU Europa) Piero Overmars is binnen de Raad van Bestuur van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Business Unit (BU) Azië, BU Global Markets, BU Europa en Antonveneta. Daarnaast is hij voorzitter van de Commercial Client Segment. Hij werd in januari 2006 benoemd tot de Raad van Bestuur. Paul Dor (BU Asset Management en BU Private Clients) Paul Dor is CEO van Special Financial Services bij Fortis. Tijdens zijn loopbaan van bijna 40 jaar bij Fortis heeft hij diverse leidinggevende posities bekleed bij Commercial en Corporate banking. Jan Peter Schmittmann (BU Nederland) Jan Peter Schmittmann is Chief Executive Officer van de Business Unit Nederland. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de business unit New Growth Markets. Javier Maldonado (BU Latin America) Javier Maldonado staat aan het hoofd van de Wealth Management Division en UK Corporate Banking bij Abbey, de Britse dochteronderneming van Santander. Marta Elorza Trueba (Antonveneta) Marta Elorza Trueba is adjunct-directeur van interne auditing bij Santander. Zij maakte in 1997 de overstap naar de groep, en kwam van Arthur Andersen, waar ze partner was.
Ron Teerlink (Services en Market Infrastructures) Ron Teerlink is bij ABN AMRO verantwoordelijk voor de Business Unit (BU) Latijns Amerika, BU Transaction Banking, Services, en Market Infrastructures. Hij werd in januari 2006 tot de Raad van Bestuur benoemd. Huibert Boumeester (Chief Risk Officer en Group Risk Management) Huibert Boumeester trad in januari 2006 toe tot de Raad van Bestuur van ABN AMRO en is nu Chief Financial Officer verantwoordelijk voor Group Finance; Group Risk Management; Group Strategic Decision Support; Investor Relations; Group Communications; en Group Public Affairs. John Hourican (Chief Finance Officer) John Hourican staat aan het hoofd van Leveraged Finance voor Europa en Azië- Pacific binnen de Global Banking & Markets divisie van RBS. Daarvoor was hij Chief Operating Officer voor GBM. Als registeraccountant afkomstig van Price Waterhouse, heeft hij binnen verschillende divisies van RBS de functie van financieel directeur bekleed.