Partij voor de Vrijheid (PVV)


donderdag 11 oktober 2007
Vragen van de leden Bosma en De Roon (beiden PVV) aan de Minister van OCW en de Minister van Justitie over het bericht (*) Scholier doodgestoken op ROC Amsterdam.


1.)
Bent u bekend met het bericht (*) Scholier doodgestoken op ROC Amsterdam?

2.)
Deelt u de mening dat de afschuwelijke dood van een scholier het harde bewijs is dat Nederlandse scholen onveilig zijn? Zo neen, waarom niet?
3.)
Deelt u de mening dat deze uiting van geweld een voortvloeisel is van het ontbreken van een éénduidend landelijk protocol veiligheid op scholen? Zo neen, waarom niet?

4.)
Staat het Technisch College te Amsterdam bekend als een `wapengevaarlijke' school? Zo ja, zijn er op deze school detectiepoortjes aanwezig?

5.)
Deelt u de mening dat belachelijke campagnes als "Loop jij vuurwapenvrij" deze uitingen van geweld niet tegengaan en bent u voornemens met onorthodoxe maatregelen te komen om de veiligheid op Nederlandse scholen te garanderen? Zo ja, welke maatregelen heeft u in gedachte?

6.)
Kunt u met een lijst `wapengevaarlijke' scholen komen en ervoor zorgen dat er binnen deze scholen de nodige veiligheidsmaatregelen worden getroffen, om dit soort excessen te voorkomen?

(*) De Telegraaf: Scholier doodgestoken op ROC Amsterdam, 11 oktober 2007


____________________