Gemeente Vlaardingen


Tillift uitkomst voor het Rode Kruis

11 oktober 2007

De vreugde kon niet op bij het bestuur en de medewerkers van het Rode Kruis Nieuwe Waterweg noord. Door een initiatief van het gemeentelijk Sportservicebureau, kon het Rode Kruis de beschikking krijgen over een mobiele tillift.

Het Rode Kruis is blij met tillift

"Wij raakten enige tijd geleden aan de praat bij ons 50-jarig jubileum met Max van der Does van het Sportservicebureau, die zich sterk maakt voor het sporten voor mensen met een beperking. Ik legde hem het probleem voor, dat onze vrijwilligers het steeds zwaarder krijgen om de deelnemers aan onze zweminstuif vanuit een rolstoel in het water te tillen. Een oplossing zou zijn een mobiele tillift", zei Wouter Barendrecht, voorzitter van het Rode Kruis. Max van der Does knoopte deze wens in zijn oren. "En niet veel later kregen wij het bericht dat wij de beschikking kregen over zo´n tillift", aldus een gelukkige voorzitter. "Omdat het een mobiele tillift betreft en heel handzaam is om te vervoeren, kan die ook worden ingezet bij andere evenementen."

Het Rode Kruis zorgt ervoor dat er wekelijks door een groep van veertig mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking gezwommen wordt in het zwembad De Kulk. "Dat doen wij met een leger van zo´n twintig vrijwilligers, die wekelijks in de weer zijn om deze mensen een ontspannen maar vooral sportieve avond aan te bieden. Dat is over het algemeen zwaar werk. Een één op één begeleiding is bijna noodzakelijk, daarom is deze tillift een uitkomst. Veel tilwerk wordt door deze mobiele lift overgenomen", besluit Wouter Barendrecht.