Gemeente Sluis


11/10/07 - Gewijzigde portefeuilleverdeling college Sluis

De portefeuillehouderverdeling van het college van Burgemeester en Wethouders van Sluis is op onderdelen gewijzigd. De aanleiding hiervoor is de benoeming van Maria le Roy tot nieuwe wethouder. Bij de herschikking van de portefeuilles is nadrukkelijk gekeken naar de specialismen van ieder van de collegeleden. Ook het behoud en bewaken van samenhang, zowel inhoudelijk als praktisch, tussen de verschillende portefeuilles is een leidraad geweest. Op basis daarvan is naar de mening van het college een evenwichtige en inhoudelijk samenhangende verdeling ontstaan die nauw aansluit bij ieders specifieke kennis, kunde, affiniteiten en achtergrond. Collegiaal bestuur staat daarbij voorop.

Wethouder le Roy (1e loco burgemeester)

Maria le Roy richt zich op de economische portefeuille: Economische Zaken (inclusief bedrij-venterreinen, landbouw en visserij, plattelandsontwikkeling), Toerisme en Recreatie en het gebiedsplan Natuurlijk Vitaal (inclusief Waterdunen en Sluis aan Zee). Daarnaast vervult zij de Wmo portefeuille, waaronder de Wmo, Sociale Zaken, Volksgezondheid en Welzijn inclu-sief Sport en Cultuur. Hieraan gelinkt is de portefeuille Verkeer en Vervoer. Wethouder Le Roy is ook portefeuillehouder van het project Cadzand-Bad en Huisvesting (gemeentehuis).

Wethouder Luijendijk (2e loco burgemeester)

Henk Luijendijk vervult de financiële portefeuille: Financiën, Deregulering en Interne proces-sen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor Onderwijs, Personeel & Organisatie, ICT, Beheer en de projecten Breskens en Groede Podium.

Wethouder Bolijn (3e loco burgemeester)

Carien Bolijn beheert de VROM-portefeuille: Bouwen en Wonen inclusief archeologie, Ruim-telijke Ordening, Grondbeleid, Milieu (inclusief waterbeheer) en Handhaving. Verder zitten Gemeentewerken, Interne Zaken, Dorpsraden en Juridische Zaken in haar portefeuille. Zij is tevens verantwoordelijk voor het project Hof van Europa (zowel wellness als woningbouw).

Burgemeester Sala

De portefeuille van Jaap Sala blijft ongewijzigd. Dit omdat de coalitiepartijen van mening zijn dat de taken die bij aanvang van de collegeperiode bij hem zijn ondergebracht, op de juiste plaats zitten. Naast de wettelijke taken zijn voorbeelden daarvan de bestuurlijke coördinatie van de grote projecten, Voorlichting en promotie en de Regionale Samenwerking.

Bekijk het complete overzicht van de portefeuilleverdeling.