Gemeente Dordrecht


P E R S B E R I C H T

Johan de Wittlezing 2007
"Geloven in het publieke domein"

De heren prof.dr. W.B.H.J. van de Donk en prof.dr. P.B.Cliteur, verzorgen de inleidingen tijdens de Johan de Wittlezing 2007. De jaarlijkse lezing die wordt georganiseerd door de Stichting Dordtse Academie, heeft ditmaal als thema: Geloven in het publieke domein.

De Johan de Wittlezing 2007 wordt gehouden op donderdag 11 oktober a.s. De presentatie is in handen van Victor Deconinck.

Prof. Van de Donk is voorzitter van de WRR, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. De WRR- studie: `Geloven in het publieke domein' kwam onder zijn leiding tot stand. Prof. Cliteur is hoogleraar in de Encyclopedie van de Rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Leiden en is een bekend publicist en columnist. Zijn laatste boek "Moreel Esperanto" sluit nauw aan bij de in de WRR- studie beschreven problematiek. De centrale vraag is wat de rol, functie en betekenis is van het geloof - zoals Christendom, Islam en Jodendom - in de huidige samenleving .

Na de pauze discussiëren de inleiders met elkaar en met de aanwezigen over het thema. Belangstellenden zijn vanaf 19.45 uur welkom in de Augustijnenkerk aan de Voorstraat. Burgemeester R.J.G.Bandell, voorzitter van de Stichting Dordtse Academie opent de avond om 20.15 uur.

De Johan de Wittlezing vindt zoals steeds plaats in de Augustijnenkerk aan de Voorstraat in Dordrecht en begint om 20.15 uur. De toegang is gratis. Na afloop van de lezing zijn de inleidingen in een handzaam boekje gratis verkrijgbaar.

De Stichting Dordtse Academie wil met de Johan de Wittlezingen, die al meer dan vijftien jaar worden gehouden, een bijdrage leveren aan het debat over culturele, politieke en bestuurlijke problemen. De lezingen worden gegeven in de Augustijnenkerk die deel uitmaakt van het Hofcomplex: de plaats waar in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering en de Dordtse Synode (1618/1619) werden gehouden. Dordrecht is daarmee 'Stad van Staat en Taal' bij uitstek.

Dordrecht, september 2007

N.B.
Vertegenwoordigers van de media die de lezing willen bijwonen wordt verzocht dat van te voren te melden bij P.R.Leentvaar, tel. 078 6143748, email: pr.leentvaar@wanadoo.nl zodat er voor de pers een goede plaats kan worden gereserveerd en er rekening kan worden gehouden met wensen van radio en tv.

Frits Langschmidt
078-639 69 03


---- --