Ingezonden persbericht


Media alert

Adobe en Nederlandse Java User Group slaan handen ineen voor J-Fall 2007

Adobe Systems hoofdsponsor van conferentie voor de Nederlandse Java community

Amsterdam, 21 september 2007 Adobe Systems levert als partner van de Nederlandse Java User Group (NLJUG) een belangrijke bijdrage aan het programma van J-Fall 2007. Adobe Systems verzorgt meerdere sessies waarin dieper wordt ingegaan op aandachtsgebieden zoals Rich Internet Applications (RIA) en Web 2.0 maar zal ook spreken over toepassingen waar veel Java-ontwikkelaars mee werken, zoals Adobe® Flex" en Adobe Integrated Runtime" . De J-Fall 2007 conferentie vindt dit jaar plaats op 11 oktober in het Spant! in Bussum.

Adobe heeft onlangs aangekondigd de broncode van Adobe® Flex" SDK vrij te geven aan de open source community. Deze aankondiging onderstreept Adobe s strategie om technologische initiatieven open te stellen voor een brede gemeenschap. Het vrijgeven van de broncode van Adobe Flex SDK maakt het voor ontwikkelaars over de hele wereld mogelijk om deel te nemen aan de groei van het geavanceerde framework voor het bouwen van Rich Internet Applications (RIAs) voor het web en bevordert de ontwikkeling van nieuwe AIR-applicaties voor desktops. De open source Flex SDK en documentatie is beschikbaar onder de Mozilla Public License (MPL).

Tijdens J-Fall 2007 zal Adobe de Java community informeren over de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo zullen Daniel Dura, Platform Evangelist voor AIR bij Adobe en Marc Meeuwis, Technical Consultant bij Adobe dieper ingaan op AIR en de manier waarop RIA s naar de desktop kunnen worden gebracht. Verder zullen James Ward, Technical Evangelist voor Flex bij Adobe en Waldo Smeets, Technical Consultant bij Adobe uitgebreid ingaan op de laatste ontwikkelingen op het gebied van Web 2.0 en RIA.

J-Fall is een initiatief van de Nederlandse Java User Group (NLJUG) en heeft tot doel kennis op het gebied van Java tussen gebruikers uit te wisselen. De NLJUG is opgericht in 1998. Naast het overdragen van informatie, is J-Fall ook geschikt voor het ontmoeten van andere Java-ontwikkelaars om zo ervaringen te kunnen delen. Naast de eerder genoemde onderwerpen zijn er tijdens J-Fall nog veel meer (internationale) parallelle sessies over onder andere mobile development, Java SE 6, Enterprise Java, agile methodologies en toonaangevende open source tools en frameworks.

Het beschikbaar stellen van de broncode van de Adobe Flex SDK is een mooi voorbeeld van het feit dat samenwerking tot mooie software-ontwikkelingen kan leiden , zegt Gary Fry, Managing Director Benelux bij Adobe. Bij het ontwikkelen van onze producten en oplossingen is het voor ons zeer waardevol ervaringen en meningen van gebruikers te horen. We kijken er naar uit om intensief verder samen te werken met de Java community en NLJUG in het bijzonder.

Ik ben blij dat Adobe Systems hun kennis op het gebied van RIA s wil delen met de Nederlandse Java community , zegt Klaasjan Tukker, voorzitter van de NLJUG. Veel ontwikkelaars houden zich bezig met web-frontends en via J-Fall kunnen we ze kennis laten maken met nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Registratie voor het evenement is verplicht en vanaf nu mogelijk en kan via de volgende website: www.nljug.org/jfall . Hier is ook het complete programma inclusief uitgebreide sessiebeschrijvingen terug te vinden. De toegang tot het evenement is gratis voor NLJUG-leden.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com .

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com & www.lewismediacentre.com
Agency blog: www.lewis360.com