Ingezonden persbericht



---





Persbericht oktober 2007

Minister-president Balkenende ontvangt eerste exemplaar van de luxe atlas Lancering De Bosatlas van Nederland

Op donderdag 11 oktober 2007 neemt minister-president Balkenende het eerste exemplaar van De Bosatlas van Nederland officieel in ontvangst. De Bosatlas van Nederland richt zich volledig op Nederland en is een ultiem naslagwerk voor een ieder die meer wil weten over ons land. De uitgebreide en luxe atlas geeft met historische en actuele kaarten, kleurenfoto's en achtergrondinformatie over vele honderden onderwerpen een rijk en gevarieerd beeld van Nederland.

Ontdekkingsreis vanuit je luie stoel
De Bosatlas van Nederland geldt als een luxe monumentaal naslagwerk dat volledig gewijd is aan ons land. Een variëteit aan thema's - historisch en actueel - passeert de revue. Van verkiezingsuitslagen tot overgewicht. Van koloniën tot landwinningen. Van autodiefstallen tot voedselbanken. Van sportactiviteiten tot dialecten. Van cocaïneverslaafden tot huismussen. Van vrijwilligerswerk tot moskeeën. Van landbouwsubsidies tot stedenbanden. Van Blijf-van- mijn-lijfhuizen tot plaatsnamen tijdens Carnaval. De Bosatlas van Nederland betekent een ontdekkingsreis door eigen land.

Oer-Hollands & authentiek
Om Nederland zo volledig en gedetailleerd mogelijk in kaart te brengen, is bij de ontwikkeling van de atlas een grote groep Nederlandse deskundigen ingezet. Zo zijn naast de cartografen van De Bosatlas adviserende instanties en experts betrokken geweest, onder meer op het gebied van vervoer, milieu, klimaat, gezondheidszorg en geschiedenis. De luchtfoto's zijn van de hand van Karel Tomeï. De bijna zeshonderd pagina's tellende uitgave is verpakt in een luxe bewaardoos en vanaf 11 oktober verkrijgbaar bij de betere boekhandel (vaste prijs 129,95; tot 31 december 2007 geldt de introductieprijs van 99,95). ISBN 978-90-01-12231-7. www.bosatlas.nl

Eerste exemplaar voor eerste minister Balkenende
Op donderdag 11 oktober krijgt minister-president Balkenende het eerste exemplaar van deze atlas over, voor en door Nederland overhandigd. De overhandiging vindt plaats van 15.00 uur tot 16.00 uur bij Theater Diligentia, Lange Voorhout 5 in Den Haag. Het bijwonen van het overhandigingsmoment door de pers is mogelijk, vooraf aanmelden is verplicht.

Over Wolters-Noordhoff
De Groningse uitgever Wolters-Noordhoff is sinds 1877 uitgever van de overbekende Bosatlas - 53 edities zijn er tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Ook zijn er diverse varianten op deze uitgave uitgebracht, zoals De Junior Bosatlas en Mijn eerste Bosatlas. De Bosatlas is zeer bekend vanuit de schoolbanken en sinds 2004 begeeft Wolters- Noordhoff zich met De Wereld Bosatlas ­ waarvan er reeds 50.000 zijn verkocht - ook in het luxe segment. Met De Bosatlas van Nederland zet de uitgever een tweede luxe specialistische uitgave op de markt.

Noot voor redacties,