Gemeente Bronckhorst
---

Roadshows groenstructuurplan gemeente Bronckhorst

De gemeente Bronckhorst is sinds een aantal maanden aan de slag met het opstellen van een groenstructuurplan. Hierbij hebben wij al hulp gekregen van een groot aantal inwoners dat op de inloopavond in juni stickers heeft geplakt op groene plekken in Bronckhorst die ze mooi of juist lelijk vinden. Veel inwoners hadden goede ideeën over hoe het groen nog beter kan worden ingericht of onderhouden. Begin september is een fietstocht geweest met raadsleden door de gemeente. Tijdens de tocht is een aantal parkjes en straten binnen de gemeente bezocht en met de raad is gediscussieerd over de toekomst van het groen. Alle goede ideeën van inwoners en de raadsleden zijn inmiddels verwerkt in het groenstructuurplan en ingetekend op kaarten. Deze groenstructuurkaarten zijn eigenlijk het concept van het definitieve groenstructuurplan. Op de kaarten staat ingetekend waar de gemeente op korte of langere termijn de groene situatie wil verbeteren. Soms gaan die verbeteringen over de inrichting van een parkje of het maken van een goede wandelroute, soms wil de gemeente een groot groengebeid anders gaan onderhouden om de natuur een kans te geven. Alle verbeteringen hebben als doel dat ze de gemeente een nog betere plek maken om te wonen, werken en te recreëren.

De gemeente vindt het daarom belangrijk dat inwoners hun mening geven over de toekomstige plannen. Omdat de gemeente zo groot is en zij natuurlijk het meest geïnteresseerd zijn in het groen bij hun in de buurt, houdt de gemeente met het groenstructuurplan enkele roadshows. Het groenstructuurplan komt naar inwoners toe deze herfst!

Waar en wanneer?
. 11 oktober in het gemeentekantoor aan de Banninkstraat 24a in Hengelo van 19.30 tot 21.00 uur. Op deze avond presenteren wij de groenstructuurkaarten voor de kernen Hengelo, Keijenborg en omstreken . 18 oktober in het Dorpscentrum, Raadhuisstraat 6 in Vorden van 19.30 tot 21.00 uur. Op deze avond staan de groenstructuurkaarten voor de kernen Vorden, Wichmond en Kranenburg en omstreken op stapel . 25 oktober in zaal Den Bremer, Zutphen-Emmerikseweg 37 in Toldijk van 19.30 tot 21.00 uur. Op deze avond presenteren wij de groenstructuurkaarten voor de kernen Steenderen, Baak, Hummelo, Drempt , Keppel en omstreken . 1 november in zaal Het Witte Paard, Ruurloseweg 1 in Zelhem van 19.30 tot 21.00 uur. Op deze avond is de presentatie van de groenstructuurkaarten voor de kernen Zelhem, Halle en omstreken

Tijdens de roadshows zijn vanzelfsprekend gespecialiseerde medewerkers van de gemeente aanwezig, waar inwoners terecht kunnen met hun vragen en opmerkingen.

Na de roadshow worden alle reacties geïnventariseerd. De gemeente bepaalt uiteindelijk welke reacties meegenomen worden in het definitieve groenstructuurplan.

Hengelo Gld., 3 oktober 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --