Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Nummer: PU 064
Datum: 5 oktober 2007

Slotmanifestatie ROM-project op donderdag 11 oktober Reis mee door de 'ruimte' van ROM

Op 1 november 2007 beëindigt de Stuurgroep ROM officieel het ROM-convenant. Officieel loopt het ROM-project nog tot 2018, maar vanaf 2008 gaat het project op in Plattelânsprojekten. Met het beëindigen van het convenant komt een einde aan het ROM-project dat in 1998 startte. De afspraken over de lange termijndoelen en de restopgave gaan echter niet verloren. Deze zullen worden vastgelegd in een overdrachtsdocument en onder andere via Plattelânsprojekten worden gerealiseerd.

Tijdens een Slotmanifestatie op donderdag 11 oktober blikt de projectorganisatie ROM samen met bestuurders en betrokken, terug op tien jaar ROM in Zuidoost Friesland. Er wordt ook vooruitgekeken. Professor Strijker van de Rijksuniversiteit Groningen zal een voordracht houden over de toekomst van het platteland en daarna in discussie gaan met de zaal. De slotmanifestatie vindt plaats in het Multifunctioneel Centrum De Ni'je Stienze in Nijeholtpade. Het ochtendprogramma staat bestaat uit vier excursies, georganiseerd door de vier gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Heerenveen en Weststellingwerf.

Middagprogramma
Het programma voor de middag ziet er als volgt uit: 14.00 uur: Documentaire 'EHS in beeld'
14.30 uur: Betoog van Professor Strijker uit Groningen over de toekomst van platteland
15.00 uur: Discussie over de toekomst van platteland 15.30 uur: Bedanken
15.45 uur: Uitreiking van het eerste ROM- boek 'Doorkijk door ROM' ( een impressie van 10 jaar ROM Zuidoost Friesland) door gedeputeerde P. Adema ( voorzitter Stuurgroep ROM)
16.00 uur: Afsluiting

U bent van harte welkom bij het middagprogramma. Graag horen wij uiterlijk dinsdag 9 oktober of u donderdagmiddag 11 oktober aanwezig bent. U kunt dit per mail doorgeven aan mevr. A van der Woude, afdeling communicatie, a.vanderwoude@fryslan.nl

Locatie : Multifunctioneel centrum De Ni'je Stienze, Kerkweg 9 , Nijeholtpade Tijd : vanaf 14.00 uur


---- --