Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Amsterdam, 5 oktober 2007

Franchiseketens in ontwikkelingslanden: dé oplossing?

Op 11 en 12 oktober a.s. komen franchisespecialisten bijeen uit India, de VS en Nederland tijdens de seminars "Franchising for Development". De slag om de consument in ontwikkelingslanden is begonnen en de retailsector is booming business. Ook zelfstandig ondernemen onder de paraplu van een grote keten, franchising, kan een optie zijn om armoede op te lossen. De seminars zijn een initiatief van draagvlakorganisatie NCDO en BiD Network, in samenwerking met ING Bank.

Franchising-specialisten uit de VS, India en Nederland

Microfranchising is het kopiëren van succesvolle kleinschalige ondernemingen in ontwikkelingslanden. Bijzondere sprekers op het terrein van franchising zijn aanwezig: dr. Jason Fairbourne, directeur Microfranchise Development Initiative, Brigham Young University, is één van 's werelds leidende specialisten op het gebied van franchising in ontwikkelingslanden. Ook dr. Varun Sahni, directeur van Acumen Fund India geeft zijn visie. Acumen Fund is de financier van innovatieve businessconcepten en heeft geïnvesteerd in Drishtee, een franchise met 500 outlets op het Indiase platteland.

Inhoud seminar 11 oktober:

Presentaties franchising-specialisten en bekendmaking finalisten van BiD Challenge door ING Bank

Tijdens dit seminar worden de professionals uit het Nederlandse bedrijfsleven bedankt die een belangrijke rol hebben vervuld als screeners en coaches in de Business in de Development (BiD) Challenge 2007. De BiD Challenge is een internationale bedrijfsplancompetitie voor ondernemerschap en armoedebestrijding in ontwikkelingslanden, georganiseerd door BiD Network. Drs. Rutger Koopmans (Sr. Executive Vice President Global Head of Wholesale Banking Clients) maakt als gastheer de finalisten van de BiD Challenge International 2007 bekend. Als ambassadeur van ING Microfinance Support is hij fervent pleitbezorger voor ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Tot slot worden drie sprekende franchise-cases gepresenteerd en van feedback voorzien door Jason Fairbourne en Rutger Koopmans.

Inhoud seminar 12 oktober:

Verdiepingsseminar 'Franchising in development' met presentaties, best practices, cases en discussie

Ontmoet 's werelds leidende onderzoeker naar franchising in ontwikkelingslanden. Jason Fairbourne is auteur van 'Microfranchising: Creating Wealth at the Bottom of the Pyramid' waarin 60 onderzochte cases worden gepresenteerd. Verschillende bedrijven en ngo's leggen op dit seminar uit hoe ze dit innovatieve concept toepassen. Vragen tijdens dit seminars zijn: draagt franchising bij aan ondernemerschap? Wordt de lokale consument er beter van? Welke vormen van franchising werken goed? Hoe werken ontwikkelingsorganisaties en commercie samen in deze markt?

//////////////////////////////////////////////////// einde persbericht ////////////////////////////////////////////////////////////////