Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Arnhem, 11 oktober 2007

VRO-R officieel van start

Op woensdag 10 oktober is de VRO-R officieel van start gegaan en afgesloten met een feestelijk uitreiking van de eerste certificaten door CDA-kamerlid Roland Kortenhorst. In de omgeving van Zoetermeer en Leiden namen in totaal zes motorrijders deel aan deze nieuwe Voortgezette Rij Opleiding van de KNMV, waarbij het accent ligt op het tijdig herkennen van risico's in het verkeer.

Na afloop kwam het gezelschap van cursisten en instructeurs in Voorschoten bij elkaar om de dag te evalueren. Martin de Graaff, directeur van de KNMV, gaf een korte toelichting op het ontstaan van de VRO-R. "De KNMV is al meer dan 25 jaar bezig met VRO-opleidingen voor motorrijders. Net als de overheid willen wij het aantal ongevallen terugdringen en met de gevaarherkenning bij deze cursus hebben wij weer een belangrijke stap gezet."

Roland Kortenhorst, voorzitter van de vaste Tweede Kamer Commissie voor Verkeer en Waterstaat, onderbrak zijn werkzaamheden in Den Haag om de eerste certificaten aan de cursisten te overhandigen. "Dat doe ik met veel plezier. Bij motorrijders herken ik veel betrokkenheid en gedrevenheid. Het volgen van deze cursus staat toch een beetje symbool voor mensen die bewust bezig zijn om hun eigen vaardigheden als weggebruiker te verbeteren. Ik feliciteer een ieder van harte en wens hen veel veilige kilometers", aldus de enthousiaste parlementariër.

Een van de gelukkige cursisten vatte zijn dag als volgt samen: "Ik ben een hele ervaren motorrijder, want ik rij al jaren en heb de nodige kilometers gemaakt. Toch heb ik vandaag bij deze VRO-R-cursus zoveel opgestoken dat ik nu op een andere, meer bewuste manier aan het verkeer ga deelnemen."

(Fotobijschrift)
De eerste VRO-R-cursisten hebben zojuist van CDA-kamerlid Roland Kortenhorst hun certificaten ontvangen.

Hans van Loozenoord

PR & Communicatie

Postbus 650

6800 AR Arnhem

Tel: 026-3528514

Fax:026-3528522

Mail: h.vanloozenoord@knmv.nl


---- --