Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 11 oktober 2007

Steeds meer automobilisten flirten in de file

Er wordt steeds meer geflirt in de file! Muziek luisteren is voor de meeste Nederlanders nog steeds de favoriete tijdsbesteding als zij met hun auto in een file terecht komen.

Dit komt naar voren uit de nieuwste editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek. Dit representatieve onderzoek naar de Nederlandse automobilist werd in juli en augustus van dit jaar uitgevoerd door mobiele dienstverlener YPCA (Your Personal Call Assistant). Via een Internetpanel werden ruim 500 automobilisten gevraagd naar hun mening.

Muziek luisteren staat, net als voorgaande jaren, bovenaan in de Top 10 van tijdsbesteding in de file. Ook nadenken en eten of drinken zijn favoriete bezigheden om de tijd in de file 'nuttig' door te brengen. Opvallend, ten opzichte van eerdere jaren, is dat eten of drinken in de file aan populariteit is toegenomen. Dit gaat ten koste van nadenken en bellen in de auto. Ook gaven respondenten aan wel eens te mediteren, te neuspeuteren of de kinderen stil te houden in de file. Opvallende nieuwkomer in de Top 10 is flirten met andere automobilisten. Het fileflirten is met name bij mannen en jongeren populair.

De complete Top 10 van tijdsbesteding in de file ziet er als volgt uit:

Top 10 tijdsbesteding in de file:


1. Muziek luisteren 86,2 %

2. Nadenken 39,0 %

3. Eten en/of drinken 24,3 %

4. Bellen 19,9 %

5. Kletsen 18,4 %

6. Roken 13,9 %

7. Niets/weet niet 6,4 %

8. Flirten 4,3 %

9. Anders 2,9 %

10. Mobiel werken 2,5 %

Uit voorgaande editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek kwam al naar voren dat één op de zeven weggebruikers wel eens met andere automobilisten flirt. Voor 6% van deze weggebruikers is deze fileflirt daadwerkelijk wel eens uitgelopen op sex.

In Het Nationale Automobilisten Onderzoek, dat 2 keer per jaar wordt uitgevoerd, komen diverse thema's over mobiliteit aan bod. Centraal staan zaken als de fileproblematiek, tijdsbesteding in de auto, rijgedrag, verkeersinformatie en het gebruik van communicatie- en informatiediensten onderweg.

YPCA (Your Personal Call Assistant) is een snel groeiend en innovatief bedrijf op het gebied van telefonische dienstverlening. YPCA biedt een uitgebreid pakket diensten specifiek afgestemd op de (auto)mobiele beller, waaronder 'Eileen' de persoonlijke assistente voor onderweg.


---

Noot voor de redactie (