Gemeente Rotterdam

Zuid Pakt uit programma 11 en 12 oktober 2007

Vanaf vandaag is het Reisburo op Zuid in de lucht. Kijk op www.reisburoopzuid.nl en stel uw eigen tour op zuid samen of maak één van de inmiddels samengestelde tours en ontdek hoeveel er te beleven valt 'op Zuid'.

Vandaag

Vanavond tussen 18.00 en 19.00 uur zijn Linda Malherbe en Elke Scheffers te gast in het radioprogramma van Erik Post bij Radio Rijnmond. Ze praten over de verschillen tussen Rotterdam Zuid en Noord. Linda en Elke zijn samen met Joop Reijngoud de drijvende krachten achter het groepsfotoproject. Dit jaar worden ruim honderd groepen op Zuid geportretteerd. Gisteren zijn de eerste 56 foto's gepresenteerd in de Maassilo. Daarvoor waren ook alle mensen die op de foto stonden uitgenodigd. De presentatie was een daverend succes. Daarnaast hebben ze De Grote Oversteek georganiseerd, de logeerpartij waarbij zo'n 50 mensen van Noord bij 50 mensen op Zuid gaan logeren (zie verder).

Programma vrijdag 12 oktober
Gezondheid is een belangrijk onderdeel van het Pact op Zuid. Er wordt veel geïnvesteerd in gezondheidscentra en bewegen. Om dat belang te onderstrepen verleent wethouder Kriens vanaf 11.30 uur in de Topsporthal van het Topsportcentrum Rotterdam haar medewerking aan de Wereld Reuma Dag bij het MCRZ. Zij doet dat samen met Annamarie Thomas, directeur van het MCRZ Paul Smits en presentator Gerrit van der Zalm van de Stichting Bechterew in Beweging. Het centrale thema van die dag is 'small things matter', waarbij vooral aandacht wordt geschonken aan de belemmeringen en ontzeggingen in het dagelijks leven van de gemiddelde reumapatiënt. (