Getronics PinkRoccade

Wenen, 11 oktober 2007

Persbericht

Uitgever Independent News & Media kiest voor Getronics PinkRoccade

Getronics PinkRoccade voegt Digital Asset Management toe aan mediaportefeuille

Centrale oplossing voor Digital Asset Management voorwaarde voor succes in digitaal mediatijdperk

Getronics PinkRoccade presenteert vandaag op de IFRA Expo in Wenen zijn nieuwe Digital Asset Management-aanbod (DAM). Onder deze noemer biedt de ICT-dienstverlener als eerste in Nederland een ketenoplossing die de volledige breedte van analyse, advies bij productkeuze, implementatie van het gekozen DAM-systeem en digitalisering van de print- en AV-materialen dekt. Hiermee faciliteert Getronics PinkRoccade de grootschalige toepassing van digitale mediabestanden door producenten van content, zoals omroepen en uitgeverijen, en grote organisaties die te maken hebben met steeds meer 'branded media', zoals advertentiematerialen en bedrijfsfilms. Het aanbod speelt daarnaast in op de groeiende vraag naar historisch audiovisueel en gedrukt materiaal door analoge archieven digitaal toegankelijk te maken voor een grote gebruikersgroep.

Digital Asset Management houdt kosten beheersbaar door de informatieoverdracht binnen organisaties efficiënter in te richten. Via een centrale informatievoorziening heeft iedereen op elk moment toegang tot alle content, waardoor crossmediaal hergebruik van (archief)materiaal vergemakkelijkt wordt. Daarnaast maakt de inzet van een geavanceerd metadatamodel het eenvoudig om gearchiveerde materialen terug te vinden, inclusief informatie over de gebruiksrechten. Zo ontstaat een krachtige werkomgeving voor het digitaliseren, beheren en publiceren van alle soorten digitale media.

Leo Wiegel, directeur Media bij Getronics PinkRoccade: "Nederlandse mediabedrijven en hun medewerkers moeten tegenwoordig met minder middelen meer produceren: 24 uur per dag nieuwsdekking, meer verhalen, andersoortige content als video, podcasts en 'user generated content'. Voor veel organisaties is het niet direct helder hoe om te gaan met deze convergentie van informatiestromen. Een groot aantal heeft de afgelopen jaren een digitaliseringsslag gemaakt, maar nog niet iedereen haalt het optimale uit de toepassing van ICT - met inefficiënte processen en hoge kosten als resultaat. Een centrale, organisatiebrede oplossing voor Digital Asset Management is een voorwaarde voor succes in dit digitale mediatijdperk."

De dienstverlening van Getronics PinkRoccade omvat de volgende stappen:

* Analyse: media-experts van Getronics PinkRoccade analyseren de werkprocessen en identificeren de content aan de hand van de Media Blueprint; een visie op de ideale ICT-omgeving inclusief de zakelijke, technische en culturele aspecten die daarmee samenhangen. Op basis hiervan wordt geadviseerd over de DAM-applicatie die het materiaal optimaal beschikbaar maakt voor gebruik en hergebruik. * Implementatie: Getronics PinkRoccade verzorgt de volledige implementatie van het gekozen systeem. Afhankelijk van de behoefte kan dit lokaal binnen het bedrijf plaatsvinden of als managed service vanuit een datacenter van Getronics PinkRoccade geleverd worden. * Digitalisering: een noodzakelijke stap voor het gebruik van content in het digitale domein en een oplossing voor de conservering van materialen die dreigen te vergaan. Voor het digitaliseren van analoge print-, audio- en videobestanden werkt Getronics PinkRoccade samen met partners uit de audiovisuele industrie. * Beheer: om groeiende archieven toegankelijk te houden, om te kunnen produceren en publiceren voor steeds meer kanalen en om noozakelijke werkprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten, levert Getronics PinkRoccade een organisatiebrede mediamanagementoplossing die geïntegreerd is met de overige bedrijfsapplicaties.

Het DAM-aanbod van Getronics PinkRoccade, de grootste ICT-dienstverlener in de Nederlandse uitgeversmarkt, is ontwikkeld door een team specialisten afkomstig uit de mediabranche. Hierdoor beschikt de organisatie over diepgaande kennis van de workflow en operationele activiteiten binnen mediabedrijven en van bredere ontwikkelingen op de mediamarkt. Door samenwerking met diverse partners kan Getronics PinkRoccade zijn dienstverlening completeren en een ketenoplossing over de volledige breedte van de organisatie aanbieden.

Contact Jolanda Peek senior Director Communications +31 (0)30 663 5232