Ingezonden persbericht


Het Waterschapshuis WINT KORT GEDING VAN gETRONICSpINKROCCADE EN gOUWit

In een kort geding heeft de rechter in 's-Hertogenbosch woensdag 10 oktober jl. Het Waterschapshuis volledig in het gelijk gesteld. Inzet was de voorgenomen gunning door Het Waterschapshuis van een ict-opdracht aan LogicaCMG in samenwerking met Ordina. Alle bezwaren van Getronics en GouwIT zijn door de rechtbank van de hand gewezen. Het Waterschapshuis zal conform zijn voornemen de opdracht gunnen aan LogicaCMG en Ordina. Het gaat om een grote en belangrijke opdracht voor de bouw, het beheer en het onderhoud van een gemeenschappelijk belastingsysteem, waterschapsdatabase en datatransport.

Het nieuwe systeem moet vanaf januari 2009 operationeel zijn. Aangesloten waterschappen hanteren straks onderling hetzelfde systeem, waardoor bij wijzigingen slechts op één plek aanpassingen hoeven te worden doorgevoerd.

De eerste waterschappen schakelen volgens de planning per 1 januari 2009 over. De daarop volgende jaren zullen ook de andere waterschappen aansluiten op de voorzieningen. Het systeem is geschikt voor heffing van waterschapsbelastingen, gemeentelijke belastingen en voor waterfacturatie door waterleidingbedrijven. Medegebruik door gemeenten en waterleidingbedrijven - dat reeds was voorzien in de aanbesteding - kan leiden tot aanmerkelijke verdere kostenreducties voor burgers en bedrijfsleven.