Kennisdag mobiele diensten & lancering mobiele routes Maasgouw


LIMBURG, 20071002 -- Het RAAK project PAsteL heeft een jaar lang de mogelijkheid gehad om het MKB in Limburg te ondersteunen en te adviseren op het gebied van routegebaseerde mobiele diensten. Als afsluiting van PAsteL zal er een tweede kennisdag worden georganiseerd op 11 oktober 2007. Tijdens deze kennisdag zal de Gemeente Maasgouw een viertal mobiele routes, die in samenwerking met PAsteL zijn ontwikkeld, van start laten gaan. Wethouder Recreatie en Toerisme dhr. T. Huijskens zal tijdens deze middag de het project officieel lanceren.

Het RAAK project PAsteL heeft een jaar lang de mogelijkheid gehad om het MKB in Limburg te ondersteunen en te adviseren op het gebied van routegebaseerde mobiele diensten. PAsteL staat voor Persoonlijke Assistent op route in Toeristisch Limburg en is een van de RAAK projecten van de Hogeschool Zuyd. Het project duurde van 1 september 2006 tot 1 september 2007. Als afsluiting van PAsteL zal er een tweede kennisdag worden georganiseerd.

Tijdens deze kennisdag zal de Gemeente Maasgouw een viertal mobiele routes, die in samenwerking met PAsteL zijn ontwikkeld, van start laten gaan. Wethouder Recreatie en Toerisme dhr. T. Huijskens zal tijdens deze middag de het project officieel lanceren.

Met een PDA kunnen bezoekers aan de hand van digitale instructies een stadswandeling in Wessem en Stevensweert maken waarbij hetgeen men zelf waarneemt wordt ondersteund aan de hand van spraak en visuele beelden. De wethouder zal de PDA's tijdens deze bijeenkomst officieel overhandigen aan de VVV Maasgouw, zijn gaan de digitale wandelroutes vanuit de winkel in Thorn verhuren aan belangstellenden. Tevens zal dhr. L. van Engelen van het bedrijf PDA-guide een korte toelichting geven op de hun aandeel in het project. Bezoekers van de kennisdag heben de gelegenheid om een route in Stevensweert te lopen.

Daarnaast zullen er nog diverse presentaties plaatsvinden. Zo zal Claire Huijnen (EC/DC) een onderzoek presenteren over de gebruikerservaring van de desbetreffende routes. Andre de Bie (GeoActive) zal het `Learning Lifestyle project' toelichten. Dit is een ambitieus project waarbij de Brunssummerheide een virtuele leeromgeving wordt.

Vanuit PAsteL zullen we een aantal best practices presenteren. Tevens zullen wij meer informatie geven over het vervolg van PAsteL: het Servicepunt Mobiele Diensten.
Deze 2e kennisdag zal plaatsvinden op 11 oktober van 12.30 tot 18.00 uur te Stevensweert. De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Inschrijven kan via pastelonline.nl.

Voor meer informatie: http:///www.driezesnul.nl





PasteL, Gemeente Maasgouw