AdviesInUwRegio hypotheekadvies van start


LEEUWARDEN, 20071011 -- LEEUWARDEN, 11 oktober - Vandaag is AdviesInUwRegio.nl van start gegaan. AdviesInUwRegio bemiddelt tussen intermediair en consumenten die hypotheekadvies door een adviseur uit hun eigen regio willen ontvangen.

AdviesInUwRegio werkt met een geselecteerd aantal adviseurs die in het bezit zijn van een AFM-vergunning en daarmee voldoen aan de Wet op het financieel toezicht.

Het aanvragen van online offertes heeft een enorme toevlucht genomen. AdviesInUwRegio gelooft daar niet in. Hypotheekadvies is maatwerk waarvoor persoonlijk contact tussen adviseur en consument gewenst is. AdviesInUwRegio-adviseurs gaan uit van een persoonlijk gesprek om de persoonlijke wensen, voorkeuren en financiële situatie van de klant te inventariseren.

Als extra service biedt AdviesInUwRegio een aantal rekentools aan, zoals het berekenen van de maximale hypotheek, een hypotheekprofieltest en de hypotheek-oversluittest.

* over AFM
De AFM ( Autoriteit Financiële Markten) controleert ondernemingen die actief zijn in sparen, lenen, beleggen en verzekeren. Bijvoorbeeld of ze klanten goed behandelen.
Ondernemingen moeten klanten goed informeren over de financiële producten en diensten die ze aanbieden. De AFM let er op dat iedereen zich houdt aan de wetten en regels die gelden voor financiële ondernemingen en consumenten. Bovendien adviseert de AFM het ministerie van Financiën over nieuwe wetten en regels.


* Over Wet op het financieel toezicht (Wft)
Sinds 1 januari 2007 fungeert de Wet op het financieel toezicht (Wft), een wet waar de consument veel voordeel van heeft. Zo is:
* De financieel dienstverlener verplicht om de klant bepaalde informatie te geven als die een complex financieel product koopt (zoals een hypotheek). Dit noemen we de informatieplicht.
* Voordat de financieel dienstverlener de klant een financieel product adviseert, moet hij kijken of de klant genoeg op de hoogte is. De dienstverlenerj moet onderzoeken of de klant ervaring heeft met het product en of de klant veel of weinig risico's wil nemen. Ook moet de dienstverlener vragen wat de financiële positie van de klant is en wat die met het product wil gaan doen. Dit noemen we de zorgplicht.
Door de Wft moeten financieel dienstverleners een vergunning hebben.





AdviesInUwRegio