Democratie uitgehold in Leidschenveen, Den Haag


Gemeente Den Haag steunt winsten van projectontwikkelaars i.p.v. toereikend sportpark voor 6.000 kinderen

DE HAAG, 20071011 -- Den Haag kiest er voor om zelfs de laatste bouwlocaties in de wijk Leidschenveen vol te bouwen met huizen en heeft maling aan de grote nood aan sportvelden gemeten naar de KNVB-normen. Meer dan 6.000 kinderen en hun ouders worden hier nu de dupe van. "Ga maar voetballen in Groningen!" zegt (sport?) wethouder Dekker. Deze liberaal heeft geen behoefte aan burgers die in de maatschappij mee willen doen.

Namens meer dan 1.500 gezinnen is zaterdag in het Haagsche AD een "advertentie" geplaatst door Sportclub Leidschenveen waarin projectontwikkelaars en politiek opgeroepen worden de democratie te herstellen en te stoppen met het onder druk zetten van de commissie bezwaarschriften.

De bewoners van de Haagsche nieuwbouwwijk Leidschenveen voelen zich bedondert door de leugenachtige praktijken van VVD-wethouder Dekker en het legitimeren hiervan door het College. Hij blijkt een loopjongen te zijn van de projectontwikkelaars en gebruikt richting bewoners zijn sportportefeuille als vacht, gelijk aan een wolf in schaapskleren.
Het motto van dit college is `meedoen en burgerschap', over hondenpoep en stoepje vegen...? Opkomen voor echte zaken zoals een goede sportclub en sportvoorzieningen vindt men negatief, omdat dit ten koste gaat van de inkomsten van projectontwikkelaars en de gemeente.

Marktpartijen en de gemeente zitten samen in de publieke-private-samenwerking Ontwikkelingsbedrijf Leidschenveen (OBL). Van daaruit konkelen ambtenaren met enkele marktpartijen samen om zo veel mogelijk uit de grondexploitatie te halen door huizen te verkopen. Wij vragen ons af of hier de aanbestedingsregels niet worden overtreden? Sociale voorzieningen in een wijk zoals sport zijn voor het OBL alleen maar lastig.
De vele burgers van bewonersplatform Wijkberaad en Sportclub Leidschenveen die daar wel voor opkomen worden daarom als tegenstanders en aktiegroep benaderd. Niets gaat deze marktpartijen te ver.
Zelfs democratische inspraak van burgers wordt daarbij nu onder druk gezet. Driehonderd ingediende bezwaarschriften worden niet gerespecteerd en nu al worden er huizen verkocht aan goedgelovige kopers. Vandaar onze brief aan wethouder Norder van ruimtelijke ordening en advertentie als noodkreet.

"Burgers moeten niet willen sporten in hun wijk" zegt de wethouder Sport.
Inhoudelijkheid staan de bewoners volledig in hun recht om meer buitensportvelden te eisen. Onderzoek van het sportinstituut W.J.H. Mulier onderschrijft dat er volgens KNVB-normen een grote nood is aan veel meer buitensportvelden in Leidschenveen. De gemeente Den Haag zoekt de oplossing in het stimuleren van haar inwoners om maar te gaan sporten bij clubs in omringende gemeenten. Deze gemeenten zijn nu overvol, geïrriteerd en overwegen terecht een beleid van `eigen volk eerst' bij aanmeldingen. Ook de sportdocenten van de scholen zien een toekomst van alleen maar binnensport met grote zorg tegemoet. Het is daarbij opmerkelijk dat de KNVB zich niet sterk maakt voor meer buitensportvelden maar aan de zijde staat van de afdeling Sport van Den Haag.

Een eigen initiatief in Leidschenveen van een omni-sportvereniging Sportclub Leidschenveen [SCL] wordt door leugenachtigheid van wethouder sport S. Dekker (VVD) gestigmatiseerd.
Hij deporteert een bijna failliete voetbalclub DjD uit een andere wijk in Leidschenveen om ook op de grond van deze club te kunnen bouwen.
Dat deze voetbalclub geen eigen jeugdleden heeft, wel geweld op het veld, het exploiteren van een bruin café belangrijker vindt dan sportiviteit en een pedagogisch onverantwoord beleid maakt hem niks uit. Staatssecretaris Bussemaker kan dus wat hem betreft opkrassen met haar beleid waarin sportclubs een spilfunctie krijgen in jeugdopvoeding door o.a. voor- en naschoolse opvang.

Voor de publieke tribune wordt daarvoor een listig spel gespeeld van een zogenaamd fusieoverleg tussen deze failliete voetbalclub en onze omni-sportvereniging Sportclub Leidschenveen.
Dat dit geen onafhankelijk en gelijkwaardig overleg is schuift deze wethouder terzijde met allerlei manipulaties en leugens. Hij huurt zelfs het bureau Gorgwell in om met een dubbele agenda SCL te demoniseren. Niet SCL heeft de fusiebesprekingen afgebroken maar Gorgwell in samenspraak met wethouder S. Dekker. Aan de Raad vertelt hij dat SCL de fusiebesprekingen is gestopt en DdJ alles krijgt wat hen al voor de besprekingen is toegezegd.

Wonen wij eigenlijk nog wel in een democratie of zijn we overgeleverd aan politiek beleid voor marktpartijen?
Veel burgers zien het aan en raken zeer teleurgesteld in de politiek. De leidschenveners leggen zich er niet bij neer en verspreden deze dagen bijgevoegd pamflet waarin de bewoners in Leidschenveen oproepen worden op te komen voor henzelf en hun kinderen.

Het gehele procesverloop en bewijzen van deze samenvatting is te lezen op www.sportclubleidschenveen.nl





Sportclub Leidschenveen