Starsale uit Enschede genomineerd voor de Turkey Trade Award 2007


ENSCHEDE, 20071011 -- Internetbedrijf Starsale B.V. uit Enschede is één van de drie genomineerden voor de Turkey Trade Award 2007. Deze prijs is bedoeld voor bedrijven of personen die op een opmerkelijke en bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de handels- en/of investeringsrelatie tussen Nederland en Turkije. Starsale opende begin 2006 een vestiging in Turkije, waar Turkse programmeurs werken aan internet projecten voor Nederlandse en Turkse klanten.

Starsale wilde niet naar een ver land als India voor uitsluitend goedkope arbeidskrachten, maar zocht bewust naar een nieuwe opkomende markt dichter bij huis. De beschikbaarheid van goed opgeleid personeel en een snel groeiende markt brachten Starsale naar de Turkse Rivièra. Peter Langela, algemeen directeur van Starsale over deze opmerkelijke keuze: "Bij Antalya denken de meeste mensen aan zon, zee en vakantie en ook nog wel aan landbouw en visserij. Maar wij vonden een stad met ruim anderhalf miljoen inwoners, een internationale luchthaven, een bruisende economie, en een ondernemende universiteit met op de campus een hightech bedrijven park".

De award is een initiatief van de Netherlands Turkey Business Association NETUBA en wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met Fortis Bank. De winnaar wordt bekend gemaakt op 16 oktober 2007 tijdens het Netherlands Turkey Trade Dinner in Utrecht.

Starsale B.V. is gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van geavanceerde websites en internet toepassingen. Naast het hoofdkantoor op het Business & Science Park in Enschede heeft Starsale vestigingen in Zwolle en Antalya (Turkije). Het kantoor in Turkije is gevestigd op het hightech park West Mediterranean Technopolis, onderdeel van de Akdeniz Universiteit van Antalya.

In Nederland, België, Duitsland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk zijn inmiddels tientallen projecten gerealiseerd bij toonaangevende organisaties, waaronder VolkerWessels, Nederlandse Spoorwegen, Vodafone, Koningin Wilhelmina Fonds, CMS Derks Star Busmann, Zorgselect, Agry Media Portal en Antalya Tarim. Bij Starsale werken meer dan 20 internet professionals en het bedrijf heeft ruim 250 implementaties bij 150 klanten.





Starsale B.V.