Het Eindhovenspel - het nieuwste Nederlandse Stedenspel


Quiz-spellen over steden populair bij gemeenten

DEN HAAG, 20071011 -- Sinds vandaag heeft ook Eindhoven zijn eigen stedenspel. `Wat weet jij van de stad?' Eindhoven is de vijfde stad van Nederland en bekend van innovatie, technologie en design, maar ook van cultuur, topsport en uitgaan. Voor iedereen die de stad kent of beter wil leren kennen is er nu het Eindhovenspel. Een triviant-achtig kaartspel boordevol weetjes over de Lichtstad. Informatief maar vooral ook leuk.

Nederlandse Stedenspellen
Het Eindhovenspel is de zesde in de serie Nederlandse Stedenspellen waarvan het afgelopen jaar er al 20.000 over de toonbank gingen. Wat begon als een serie spellen voor in de boekwinkel groeide uit tot een middel voor Nederlandse gemeenten om hun culturele erfgoed toegankelijk te maken voor een breed publiek. Spelenderwijs leert men over de geschiedenis van de stad, kunst & cultuur, bekende inwoners, bijzondere gebouwen enz.

Bekend maakt bemind
Dat het Nederlandse Stedenspel niet alleen is voorbehouden aan de grote gemeenten bewees de gemeente Schiedam die het Schiedamspel lieten ontwikkelen ten behoeve van hun citymarketing. Spelenderwijze maken de inwoners van het stadje kennis met de culturele schatten die Schiedam rijk is. Onbekend maakt onbemind. Maar het tegenovergestelde is ook waar. Met de inzet van het Schiedamspel beoogde de gemeente de betrokkenheid van haar inwoners bij de stad te vergroten en ze naar buiten toe tot ambassadeurs van Schiedam te maken.

Wat weten gemeenteambtenaren van hun stad?
Onder het mom van `Wat weet jij van je stad?' liet de gemeente Eindhoven het Eindhovenspel ontwikkelen voor al haar gemeenteambtenaren. Leuk maar ook bedoeld om de betrokkenheid van de ambtenaren bij hun stad te vergroten. Om diezelfde reden vonden eerder al gemeenteambtenaren van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht het Stedenspel van hun stad in hun kerstpakket.

Het Eindhovenspel is net als het Amsterdamspel, Den Haagspel, Rotterdamspel en Utrechtspel voor ¤ 12,50 verkrijgbaar in elke boekwinkel, in de locale VVV's, bij enkele regionale detaillisten en online te bestellen op www.stedenspel.nl