NCRV

De mensen van het VMBO
Vanaf donderdag 11 oktober
19.25 uur, Nederland 2

NCRV brengt vierdelige serie De Mensen van het VMBO

Over het VMBO heeft iedereen een mening, en zelden een gunstige. Het staat te boek als 'het rioolputje van het onderwijs' en als een school voor domme en vooral a-sociale probleemkinderen. Hoe zit het werkelijk?

Het indrukwekkende oeuvre van De mensen van... krijgt vanaf donderdag 11 oktober een prachtig vervolg. In de vierdelige NCRV-serie De mensen van het VMBO zien we hoe met passie en doorzettingsvermogen docenten omgaan met hun niet altijd even gemakkelijke pupillen en ze op een hoger plan weten te brengen.

De serie volgt de praktijk op het Minkema College in Woerden. Een doorsnee VMBO-school met herkenbare problemen. Leerlingen als Amanda, bij wie het er om spant of ze haar examen haalt. Michiel, die vorig jaar een medescholier letterlijk naar de keel vloog en nu moet bewijzen dat hij zich kan beheersen. En Peter, wiskundedocent, die op zijn beurt zijn onderwijsbevoegdheid moet halen, omdat hij anders op straat komt te staan.

De hoogte- en dieptepunten van een spannend schooljaar op het Minkema College, leerlingen en leraren en hun dagelijks leven in het VMBO. In De mensen van het VMBO.

Na vijftien series blijkt de formule nog alleszins levensvatbaar. De mensen van... streeft ernaar de kijker van dichtbij mee te laten leven met de dagelijkse gang van zaken op een bepaalde werkplek aan de hand van de belevenissen van een klein aantal hoofdpersonen. Wat zijn de dilemma's in hun werk, hoe werken ze samen, wie neemt welke beslissingen. Betrokken televisie, gemaakt door bevlogen mensen wat resulteert in een empatisch programma.