Ingezonden persbericht


Radiant City opent 4e Architectuur Film Festival Rotterdam

Persbericht
05.09.2007
Op donderdag 11 oktober om 20.30 uur opent het Architectuur Film Festival Rotterdam met de Nederlandse première van de documentaire Radiant City. Dit hilarische epos laat zien hoe er wordt geleefd, gedacht en gebouwd in de buitenwijken van Noord-Amerika.

Van donderdag 11 tot en met zondag 14 oktober 2007 vindt de vierde editie van het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) plaats. Het thema is 'Horizon'; waarbij globale ontwikkelingen worden vergeleken met de mentale horizon. De spanning die dat oplevert vormt de rode draad in de films en tijdens de lezingen en debatten. Het programma is opgebouwd rond een aantal klassiekers, enkele Europese premières en documentaires over architecten.

De Nederlandse documentaire Radiant City laat zien hoe het is om te wonen in een van de buitenwijken van Noord-Amerika. Prettig wonen lijkt voorop te staan en gemak en plezier worden vooral bepaald door de enorme winkelcentra in de directe woonomgeving. De filmmakers Jim Brown en Gary Burns geven een kijkje in de levens van drie families die wonen in een buitenwijk. Ook komen politici, ontwikkelaars en andere bewoners aan het woord om te laten zien dat er veel verschillende meningen zijn over de architectuur in de buitenwijken.

De documentaire Radiant City heeft de juryprijs en TIFF Award gewonnen op het Vancouver International Film Festival.

De openingsavond van het AFFR vindt plaats op donderdag 11 oktober om 20.30 uur in het Scheepvaart en Transportcollege in Rotterdam (toegang voor bezoekers ¤ 12,-). Jord den Hollander is verantwoordelijk voor de programmering van het AFFR. Van 12 t/m 14 oktober zijn er films, lezingen en debatten in Cinerama (prijzen films vanaf ¤ 6,50). Op zondag 14 oktober om 14.30 uur zijn er slotfilms te zien en is er een afsluitend debat in het Scheepvaart en Transportcollege.

Voor het volledige programma van het AFFR ga naar: www.affr.nl.


---

Noot voor de redactie/