Ingezonden persbericht


PERSBERICHT MILITARY BOEKELO-ENSCHEDE 2007

Wereldkampioene eventing 2006 komt naar de 37e editie van de Military Boekelo-Enschede

Tijdens de persconferentie van de 37e editie van de Military Boekelo-Enschede werd ondermeer bekend gemaakt dat wereldkampioene Zara Phillips definitief op 11 oktober zal starten tijdens bovengenoemd evenement, dit in tegenstelling tot Europees kampioen Nicolas Touzaint, die helaas plotseling verstek moest laten gaan. Het totale deelnemersveld is nu geen 100 meer maar 99.

Sue Benson, de Engelse parcoursontwerpster, die zoals bekend in 2012 voor de Olympische Spelen in London, het parcours zal ontwerpen, tekende een contract met de organisatie van de Military Boekelo-Enschede dat haar tot en met 2010 aan de Military Boekelo-Enschede zal verbinden.

Bierbrouwer Grolsch uit Enschede verlengde zijn sponsorrelatie met dit internationale topsportevenement tot en met 2013, hetgeen een stuk continuïteit voor de organisatie van de Military Boekelo-Enschede betekent.

Evenals voorgaande jaren zal het Nederlands Kampioenschap Eventing wederom plaatsvinden tijdens de Military Boekelo-Enschede. De Nederlandse titelhoudster Madelein Brugman zal haar titel dit jaar verdedigen samen met de 10 overige Nederlandse deelnemers. Zij zullen gaan strijden om de Coupainprijs die ook dit jaar weer is verbonden aan het Nederlands kampioenschap.