Net4kids wint Transparant Prijs 2007

"Vorig jaar runner-up, dit jaar winnaar"

Amstelveen, 11 oktober 2007 - Net4kids, het internetplatform voor kinderhulp, heeft de Transparant Prijs 2007 gewonnen in de categorie middelgrote instellingen (fondsenwerving tussen de 0,5 en 2,5 miljoen euro). PricewaterhouseCoopers en Stichting Civil Society reiken deze prijs jaarlijks uit aan die Nederlandse fondsenwervende instellingen die het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag presenteren.

Juryvoorzitter Morris Tabaksblat gaf in zijn toelichting aan dat de jury het internetverslag van Net4kids waardeerde als "vernieuwend en zeer informatief." Ook de rapportage over de projecten werd positief onderscheiden. Bovendien kreeg de organisatie een bijzondere vermelding voor het feit dat Net4kids in een hogere categorie meedong en duidelijk progressie liet zien ten opzichte van vorig jaar. Net4kids was toen eveneens genomineerd, maar in een andere categorie, die van de kleine instellingen.

"Afgelopen jaar waren we de 'runner-up' en nu dus de winnaar. Dit jaar hebben we onze rapportage ook duidelijk verder kunnen verbeteren. We hebben meer aandacht besteed aan de impact van de hulpverlening en hebben geprobeerd om de toegankelijkheid van het verslag zowel in vorm als in inhoud een stap verder te brengen. Ons jaarverslag is ons belangrijkste rapportagemoment voor organisatiedonateurs. Daar doen we het voor. De transparantprijs is in dat opzicht de 'icing on the cake'", aldus Loek van den Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids. "De tienduizend euro die met deze prijs gemoeid is willen we besteden om een nog grotere samenhang te creëren tussen onze verschillende rapportages: projecten en organisatie. Bovendien willen we de individuele verslaglegging per donateur verder professionaliseren, met voor iedere donateur een persoonlijke website. Al deze wensen worden gebundeld door de ontwikkeling van een soort 'My Net4kids'."

Tijdens de presentatie werd één van de belangrijkste motto's van Net4kids in breder kader aangehaald: 'Hulp moet persoonlijk, tastbaar en transparante zijn. Dat is wat donateurs verlangen - dat is wat de kinderen verdienen - en dat is dus ook waar hulporganisaties aan moeten voldoen.'

Transparantprijs
Donateurs worden bewuster en kritischer en willen steeds vaker weten hoe goede doelen hun geld besteden. Goede doelen staan midden in de samenleving en willen aan alle belanghebbenden verantwoording afleggen over hun activiteiten en bestedingen. Het jaarverslag is hiervoor het middel bij uitstek en wordt in toenemende mate mede hiervoor benut. Om de kwaliteit van de rapportage te vergroten en transparantie te bevorderen bestaat sinds 2004 de Transparant Prijs voor het beste charitatieve jaarverslag. De prijs is oorspronkelijk een initiatief van PricewaterhouseCoopers en de Donateursvereniging. Vanaf 2007 wordt De Transparant Prijs door PwC georganiseerd in samenwerking met de Stichting Civil Society (SCS). Mede door de voorbeeldfunctie en het competitie-element draagt De Transparant Prijs bij aan kwaliteitsverbetering en positieve beeldvorming in en rondom de charitatieve sector. Rapportages worden beoordeeld op karakter en bezieling, transparantie over activiteiten die niet goed gingen of mislukt zijn, tijdigheid, resultaten.

Over Net4kids
Net4kids is een non-profit internetplatform dat potentiële donateurs verbindt met bijzondere kinderhulpprojecten in Afrika en Azië. De organisatie is gebouwd op vier pijlers: de gever kan zelf het te steunen (deel)project kiezen en krijgt daarover tweemaal per jaar persoonlijk terugkoppeling; 100% van de bijdrage gaat naar het project van keuze; alle bijkomende kosten worden gedragen door organisatiesponsoren en ter waarborg is er een niet-goed-geld-terug-garantie.

Met een vernieuwend business- en donatiemodel bereikt Net4kids donateurs die anders aan de zijlijn blijven staan. De 100% garantie en de concrete en betrokken steun stimuleren donateurs om méér te doen. Voor bedrijven biedt Net4kids een charity platform waarmee ze op praktische wijze invulling kunnen geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Net4kids verleent daarbij ondersteuning voor het volledige traject, van strategie tot implementatie. Voor meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org.