Ingezonden persbericht

Oad Groep kiest voor realtime BI-oplossing van Tri-ennium

Beter inzicht in performance, bedrijfsvoering en consumentengedrag

Rotterdam, 11 oktober 2007 - De Oad Groep in Holten kiest Tri-ennium voor de analyse, inrichting, migratie en implementatie van een realtime Business Intelligence-omgeving op basis van BusinessObjects-technologie. De Oad Groep wil hierdoor breder inzicht krijgen in de performance, de bedrijfsvoering en het consumentengedrag. Met de nieuwe technologie kan Oad de commerciële slagkracht verder versterken. Oad is daardoor in staat om vroegtijdig behoeften, trends en mogelijkheden te spotten om klanten zo optimaal van dienst te zijn. Voor de klanten betekent dit dat ze te allen tijde gebruik kunnen maken van een actueel reisaanbod, specifiek op de reiziger afgestemd.

Met de oplossing van zakelijk ICT-dienstverlener Tri-ennium wordt het huidige BI-systeem bij Oad vervangen, deze sloot niet meer aan bij de huidige ontwikkelingen en ambities. Daarnaast spelen de vervanging van de hardware en kostenoverwegingen een grote rol bij de keuze voor Tri-ennium.

De komende periode worden de huidige technologie en de hardware vervangen. In de tweede fase van de implementatie zal Tri-ennium de BI-oplossing van BusinessObjects implementeren. Een realtime werkend datawarehousesysteem zal volgend jaar bij Oad operationeel zijn, waarmee Oad te allen tijde actuele informatie beschikbaar heeft en zo de concurrentiepositie kan versterken. Tri-ennium draagt zorg voor de volledige implementatie van het nieuwe systeem.

Verbeterde slagkracht
Met het nieuwe systeem wordt de slagkracht van Oad sterk verbeterd. "De Oad groep is aan het transformeren van product- naar klantgericht. Dit houdt in dat we de klant op ons netvlies hebben staan, zodat we deze zo goed mogelijk kunnen bedienen. Of een klant nu boekt via een reisbureau, internet of een callcenter, door het nieuwe systeem kunnen we de klant straks altijd op maat bedienen," vertelt R. Dorenbusch, ICT-manager binnen de Oad Groep.

In de reiswereld wordt nog veel gewerkt met garantiecontracten, waarbij de touroperator het bezettingsrisico draagt. "Ongeacht of de vluchten of hotels daadwerkelijk worden geboekt, krijgt de luchtvaartmaatschappij of hoteleigenaar zijn geld. Het voorkomen van leegstand van garantie stoelen of hotels vraagt om realtime de juiste stuurinformatie. Met dit nieuwe systeem kunnen we dit," zegt Dorenbusch.

Tri-ennium verwacht dat de volledige implementatie in de zomer 2008 is afgerond. "Het grote voordeel voor Oad is het gebruik van een technologie die in staat is makkelijk veranderingen te adopteren. Daarnaast bestaat het uit een geïntegreerde suite die een perfect groeipad biedt die past bij een onderneming als Oad," vertelt D. Rötgers, CEO van Tri-ennium. "Oad is een voorbeeld voor hoe de reisbranche gebruik kan maken van de beschikbare technologieën."

Over Tri-ennium
Tri-ennium is een toonaangevend en vernieuwend ICT-bedrijf voor bedrijfskritische toepassingen bij middelgrote en grote organisaties. Het bedrijf is tien jaar geleden opgericht en is vooral sterk in het optimaliseren van nieuwe en bestaande ICT met specialisaties in midoffice concepten en complexe infrastructuren. Meer informatie op www.triennium.nl.

Over Oad Groep
De Oad Groep is een onafhankelijk familieconcern en 100% eigendom van de Nederlandse familie Ter Haar. Sinds de oprichting in 1924 is de Oad Groep uitgegroeid tot de op één na grootste reisonderneming in Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Holten worden drie divisies aangestuurd: Oad Reizen, Globe Reisburogroep en Oad Touringcarbedrijf. De Oad Groep is tevens eigenaar van gespecialiseerde touroperators zoals SRC-Cultuurvakanties, Bex Reizen en Hotelplan. Meer informatie op www.oad.nl