Ingezonden persbericht


persinformatie
Aankondiging start spoelen plantenfust

In navolging van het proeftraject dat Sivepo eind 2005 succesvol heeft doorlopen met het spoelen van het complete landelijke bestand 2-gaats plantentrays, heeft Sivepo besloten dit te herhalen met de plantenbakken. Het meermalige plantenfust wordt, in tegenstelling tot het meermalige bloemenfust, momenteel niet gespoeld. De plantenbakken fc251 en fc256 zijn echter sterk vervuild. Er zijn geen ontwateringgaten aangebracht, waardoor er in verhouding veel grond in de bakken achterblijft. Per 1 januari 2008 zal er schoon fust worden uitgegeven.

De complete voorraad fc251 en fc256 zal éénmaal, na de piek van 2007 gespoeld worden. Inmiddels is hiermee gestart. Aansluitend zullen wederom de 2-gaats plantentrays fc702 en fc732 gespoeld worden. Hierover is na het proeftraject eind 2005 besloten om periodiek (na de piek) de vervuilingstatus van deze trays te inventariseren, om vervolgens te besluiten of er een opschoningsactie plaats dient te vinden.

De verwachting is dat de betreffende fustcodes vanaf 1 januari 2008 op elke veiling schoon uitgegeven zullen worden. Hier zal nog over gecommuniceerd worden.

Het huurtarief van de betreffende fustcodes zal vooralsnog niet wijzigen.


- einde persinformatie -