Fortis Bank

Published: 09:46 11.10.2007 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Alle resterende nieuwe aandelen verkocht na versnelde onderhandse plaatsing van Scrips

Resultaat van de verkoop van de resterende Nieuwe Aandelen via de plaatsing van Scrips

Eerder vandaag maakte Fortis bekend dat er is ingeschreven op 878.216.262 Nieuwe Fortis Units ("Nieuwe Aandelen") en 878.216.262 VVPR strips Fortis SA/NV die circa 97,995% van het totale aantal Nieuwe Aandelen vertegenwoordigen dat in het kader van de volledig gegarandeerde Claimemissie aan aandeelhouders is aangeboden, voor EUR 15,00 per Nieuw Aandeel.

Fortis bevestigd dat Merrill Lynch International, als Sole Bookrunner, en Fortis Bank, als Co-Bookrunner, vandaag via een versnelde onderhandse plaatsing intekenaars hebben verworven voor de resterende 17.965.422 Nieuwe Aandelen, die beschikbaar waren voor inschrijving in de vorm van Scrips die automatisch met Nieuwe Aandelen afgewikkeld zullen worden met bepaalde erkende beleggers. De Scrips werden verkocht tegen een prijs van EUR 5,80 per stuk. Op de Nieuwe Aandelen is tegen een uitgiftekoers van EUR 15,00 ingeschreven door de genoemde erkende beleggers op basis van twee Nieuwe Aandelen voor elke drie door hen gekochte Scrips. Het totale bedrag betaald door deze erkende beleggers voor elk Nieuw Aandeel komt hierdoor uit op EUR 23,70, wat gelijk staat aan drie maal EUR 5,80 plus twee maal EUR 15.00 gedeeld door twee, en het bedrag betaald door de erkende beleggers per Nieuw Aandeel boven de uitgiftekoers is EUR 8,70, wat gelijk staat aan EUR 23,70 - EUR 15,00.

Opbrengst van de plaatsing van Scrips

In overeenstemming met en zoals nader beschreven in het prospectus voor de uitgifte van Nieuwe Aandelen zal de eventuele netto-overwinst van de versnelde onderhandse plaatsing worden gedistribueerd onder de houders van de niet-uitgeoefende Rechten tegen afgifte van couponnummer 40. Het globale resultaat van de Claimemissie en het bedrag van de netto-overwinst van de versnelde onderhandse plaatsing wordt op zaterdag 13 oktober 2007 bekendgemaakt.

Notering en Handel in Nieuwe Aandelen en Fortis SA/NV VVPR Strips

Verwacht wordt dat de Nieuwe Aandelen geplaatst door Scrips met ingang van 15 oktober 2007 op de gereglementeerde markt van Euronext Brussel, Eurolist by Euronext Amsterdam en de EU gereglementeerde markt van de Luxemburgse beurs zullen worden verhandeld. Op diezelfde dag vindt de notering van de Fortis SA/NV VVPR Strips plaats op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels.

Commentaar van Fortis
Gilbert Mittler, CFO van Fortis: "De overweldigende steun voor het bod onder de bestaande aandeelhouders en de grote vraag naar de aandelen van de kant van nieuwe, institutionele beleggers bevestigt nogmaals het vertrouwen dat de aandeelhouders van Fortis tijdens de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders in augustus toonden."

Meer informatie:

Fortis

Perscontacten Offices

Brussel


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht

+31 (0) 302 26 32 19
Investor Relations

Brussel


+32 (0)2 565 53 78
Utrecht

+31 (0) 302 26 65 66

Merrill Lynch International

Andrea Orcel


+44 (0) 207 628 1000
Rupert Hume-Kendall

Jim O'Neil

Richard Slimmon

Fortis Bank

Simon Barnasconi


+31 (0) 205 27 23 73

Disclaimer

Merrill Lynch International en Fortis Bank treden in verband met de Emissie uitsluitend op namens Fortis en namens geen enkele andere partij en zijn geen verantwoording verschuldigd aan enige andere partij dan Fortis voor het bieden van bescherming aan hun klanten of voor het verstrekken van advies in verband met de Emissie. Merrill Lynch International heeft deze publicatie niet goedgekeurd en staat niet in voor de betrouwbaarheid van de hierin vermelde informatie.

Deze publicatie vormt geen aanbod tot verkoop of koop van effecten of het doen van een uitnodiging tot koop van effecten in de Verenigde Staten of in enige jurisdictie waar een dergelijk aanbod aan beperkingen gebonden is. Effecten mogen niet in de Verenigde Staten worden aangeboden of verkocht tenzij deze rechtsgeldig zijn geregistreerd krachtens de U.S. Securities Act van 1933 ("U.S. Securities Act"), zoals gewijzigd, of een vrijstelling daarvan. De in dit persbericht vermelde effecten van Fortis zijn niet en worden niet geregistreerd krachtens de U.S. Securities Act en Fortis doet geen openbaar aanbod van deze effecten in de Verenigde Staten.

Dit bericht bevat geen aanbod tot verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot koop van of inschrijving op enige effecten. Enige inschrijving op, aankoop of aanvraag van Aandelen in Fortis, Emissierechten of Scripts die worden uitgegeven of verkocht in verband met de Emissie dient alleen te worden gedaan op basis van de informatie in het Prospectus. Fortis heeft geen goedkeuring gehecht aan een openbaar aanbod van Aandelen, Emissierechten of Scripts in enige lidstaat van de Europese Economische Ruimte buiten België, Nederland en Luxemburg. Met betrekking tot elke lidstaat van de Europese Economische Ruimte buiten België, Nederland en Luxemburg en die de Prospectusrichtlijn heeft ingevoerd (een "Relevante Lidstaat") is geen actie ondernomen en wordt geen actie ondernomen om een openbaar aanbod te doen van Aandelen, Emissierechten of Scripts waarvoor de publicatie van een prospectus in een Relevante Lidstaat vereist is. Als gevolg hiervan kunnen de Aandelen, Emissierechten of Scripts alleen worden aangeboden in Relevante Lidstaten:

(a) aan rechtspersonen die actief zijn op de financiële markten en daartoe een vergunning hebben en onder het toezicht vallen van de relevante toezichthouder, of die, indien zij geen vergunning hebben of onder toezicht vallen, als enige bedrijfsdoel hebben effecten te plaatsen;

(b) aan enig rechtspersoon die voldoet aan twee of meer van de hierna beschreven criteria: (1) gemiddeld tenminste 250 medewerkers in het voorgaande boekjaar; (2) een balansomvang van meer dan EUR 43,0 miljoen en (3) een netto-omzet op jaarbasis van meer dan EUR 50,0 miljoen, zoals blijkt uit de laatste jaarrekening of andere geconsolideerde cijfers; of

(c) in alle andere omstandigheden waarin Fortis niet geacht wordt een prospectus te publiceren zoals bepaald in Artikel 3(2) van de Prospectusrichtlijn.

Voor het bepaalde in deze disclaimer zal onder de omschrijving "openbaar aanbod van Aandelen, Emissierechten of Scripts" in enige Relevante Lidstaat worden begrepen de bekendmaking van voldoende informatie, in welke vorm en op welke manier ook, over de voorwaarden van de Emissie en de Nieuwe Aandelen en Emissierechten die worden aangeboden, zodat een belegger in staat is te besluiten tot de aankoop van enige effecten, aangezien deze bekendmaking in die Lidstaat door een implementatiemaatregel van de Prospectusrichtlijn in die Lidstaat anders kan uitvallen. Onder de omschrijving "Prospectusrichtlijn" wordt verstaan Richtlijn 2003/71/EC. Hiertoe behoren onder andere ook eventuele relevante implementatiemaatregelen in elke Relevante Lidstaat.

Deze publicatie vormt geen aanbod tot verkoop of koop van effecten in het Verenigd Koninkrijk. In het Verenigd Koninkrijk is deze publicatie is alleen bestemd voor verspreiding onder en is gericht op (i) personen die uit hoofde van hun beroep ervaring hebben in zaken die samenhangen met beleggen zoals bedoeld in Artikel 19(1) van de Financial Services & Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (de "Order") of (b) vermogende entiteiten en andere personen aan wie deze publicatie rechtsgeldig kan worden gecommuniceerd zoals bedoeld in Artikel 49(1) van de Order (deze personen worden hierna aangeduid als "relevante personen"). Personen die niet zijn aangemerkt als "relevante personen" dienen niet te vertrouwen op of te handelen naar deze publicatie. Enige belegging of beleggingsactiviteit waarop deze publicatie betrekking heeft, is alleen beschikbaar voor relevante personen en zal alleen worden aangegaan met relevante personen. Personen die dit document verspreiden, dienen zich ervan te vergewissen dat dit rechtsgeldig is.

De bekendmaking, publicatie of verspreiding van dit persbericht kan in bepaalde rechtsgebieden anderszins van rechtswege of door regelgeving zijn beperkt. Personen in dergelijke rechtsgebieden waarin dit persbericht wordt bekendgemaakt, gepubliceerd of verspreid, dienen zich te informeren over en zich te houden aan dergelijke wet- en regelgeving en beperkingen.

Dit bericht en de hierin opgenomen informatie is niet bestemd voor publicatie, verspreiding of bekendmaking, direct of indirect, in of naar de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan.

De inhoud van dit bericht bestaat mede uit uitspraken die kunnen worden omschreven of opgevat als "forward-looking statements". Forward-looking statements worden gekenmerkt door het gebruik van toekomstgerichte terminologie waaronder omschrijvingen als "van plan zijn", "verwachten", "voorzien", "ernaar streven", "voornemens zijn", "taxeren" en woorden van gelijke strekking en omvatten onder andere uitspraken over de beoogde uitkomsten van de strategie. Forward looking statements bevatten door hun aard een element van risico en onzekerheid. De lezer dient zich er dan ook rekenschap van te geven dat deze uitspraken geen garantie bieden voor de toekomst. De feitelijk gerealiseerde resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de in de forward-looking statements voorspelde resultaten. Fortis aanvaardt geen enkele verplichting om de forward-looking statements bij te werken, tenzij dit wettelijk is vereist.