Grahame Lock over de ideologische kloof


Recente veranderingen in de Nederlandse politiek

ROTTERDAM, 20071001 -- Nederland heeft recent haar politieke onschuld verloren, zonder er een nieuwe ideologie voor in de plaats te stellen. Sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw werd Nederland gezien als een progressief en liberaal land. Grahame Locke, professor en politiek filosoof in Nijmegen, Leiden en Oxford, geeft zijn visie op de ideological gap, op donderdag 11 oktober 2007 in het Studium Generale te Rotterdam.

Er was in Nederland in de politiek ruimte voor, bijvoorbeeld, abortus, euthanasie, homohuwelijk en vrije toegang tot drugs en pornografie. Tegenwoordig zijn we neo-liberaal met een sterke hang naar racisme en hebben we een vreemde mix van progressieve en reactionaire denkbeelden. Wat is het verband tussen de veranderingen in Nederland en de verandering in de wereld, met name in Europa?

Engelstalige lezing door Grahame Locke, professor in de politieke filosofie in Nijmegen en Leiden en in de Europese filosofie in Oxford. Moderator is filosoof dr. Gijs van Oenen (Wijsbegeerte, Erasmus Universiteit Rotterdam)

Ideological Gap
Recent Dutch Political Changes
by Grahame Locke
Studium Generale Rotterdam
donderdag 11 oktober 2007
Aanvang 17.00 uur
Zaal A-2, Woudestein
Burg. Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
Toegang gratis
Informatie: 010 4081144
stg@oos.eur.nl
www.eur.nl/studium





Studium Generale