Ingezonden persbericht

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

THE BEAT

Eén van de grootste skabands ooit is terug!

Melkweg, Oude Zaal ( donderdag 11 oktober ( 21.30 uur ( E 14,00 + lidm.

You just can't stop The Beat! The Beat is namelijk terug. De band kan tezamen met The Specials, The Selecter en Madness als één van de belangrijkste ska-revival groepen beschouwd worden. Met singles als "Mirror in the Bathroom", "Save it for Later", "Stand Down Margaret" en "Hands off She's Mine" wisten ze hit na hit te scoren. Na in 1983 op het hoogtepunt uit elkaar gegaan te zijn, zijn ze sinds 2003 onder andere met Rankin Roger weer helemaal terug en staan op 11 oktober in de Melkweg. Bereid je voor op een avond vol met ska-ful rock-steady-beat!

In de tijd van grote politieke, sociale en muzikale opschudding debuteerde The Beat in 1979 met hun kalmerende boodschap van liefde en eenheid. De zeer dansbare mix van jaren '50/'60 Jamaicaanse ritmes, soul, pop en punk wordt bekend als de "Second Wave of Ska", waar ook bands als The Specials en Madness toe behoren. De ene na de andere succesvolle single werd uitgebracht. Het drietal officieel uitgebrachte albums 'Just Can't Stop It', 'Wha'ppen' en 'Special Beat Service' kunnen als absolute klassiekers in het genre beschouwd worden. Tijdens hun intensieve tours speelde The Beat onder meer samen met David Bowie, The Police, REM, The Clash, The Talking Heads, The Pretenders en The Specials. Met de wijsheid in het achterhoofd dat elke grote band maar drie goede albums maakt, stopte de band er in 1983 mee. Zanger Dave Wakeling ging met medefrontman Ranking Roger in dezelfde lijn verder met de band 'General Public' en behaalde successen met singles als "Tenderness", "So Hot You're Cool", en "Never You Done That!". Gitarist Andy Cox en bassist David Steele waren op hun beurt wereldwijd succesvol met 'The Fine Young Cannibals'.

The Beat staat vooral ook bekend om hun politieke bevlogenheid. De opbrengst van de single "Stand Down Margaret" werd gedoneerd aan 'The Committee of Nuclear Disarmament' en de band was te horen in de Freedom Cry 'Free Nelson Mandela'. In 2003 werd voor de fans van The Beat een droom werkelijkheid toen de band een minitour deed door Groot Brittanië, resulterend in een uitverkocht concert in de Royal Festival Hall. De succesvolle comeback wordt nu geprolongeerd met een wereldwijde tour. De lineup is een mix van de originele bandleden Ranking Roger en Everett Moreton en Ranking Junior van The Ordinary Boys, Micky Bellingham van Dexys Midnight Runners, Andy Pearson, Anthony Harty en Spitty van The Special Beat. Wederom staat The Beat in roerige tijden op het podium. En dat is maar goed ook: buiten dat de muziek immer tijdloos en vernieuwend klinkt, is een politiek bevlogen boodschap van groot belang. The Beat goes on!



Ingezonden persbericht