Gemeente Schagen

Fietsverwijderingsactie staat op stapel

De gemeente gaat de fietsen rond het station die niet in de daarvoor bedoelde stallingen en fietsklemmen zijn geplaatst op donderdag 11oktober 2007 verwijderen. De gemeente beroept zich bij deze actie op het inmiddels in werking getreden uitvoeringsbesluit artikel 5.1.11, eerste lid Algemene Plaatselijke Verordening Schagen. Tevens kondigt de gemeente de actie op 11 oktober 2007 bij deze aan.

De opruimactie van buiten de stallingen geplaatste (brom)-fietsen is voorlopig eenmalig. De (brom)-fietsen worden zorgvuldig verwijderd, vervoerd en tijdelijk opgeslagen door de gemeente op de gemeentewerf. U kunt zich wenden tot de gemeente om uw verwijderde (brom)-fiets op te halen op werkdagen tussen 08.00 en 09.30 uur. Dit dient u wel binnen 13 weken (dus voor 10 januari 2008) na de actiedag te doen, want anders is uw (brom)-fiets definitief weg.

Bij het ophalen van de (brom)-fiets dient u zich te legitimeren en een adequate omschrijving van uw (brom)-fiets te geven. Tevens moet u informatie geven over de plaats waar u uw (brom)-fiets heeft neergezet, zodat de gemeente zeker weet dat het om uw (brom)-fiets gaat. De gemeente noteert uw gegevens zorgvuldig.

Het doel van de actie moge duidelijk zijn. De gemeente heeft herhaaldelijk verzocht om de (brom)-fietsen niet buiten de daarvoor bedoelde stallingen en fietsklemmen rond het station te plaatsen. Het nodigt niet alleen uit tot vandalisme, het levert ook overlast op voor de stationgebruikers en treinreizigers. Tot nu toe geeft het publiek maar matig gehoor aan het verzoek. Hardere maatregelen zijn kennelijk nodig om overtreders tot de orde te roepen. De opruimactie is hier een eerste uitvloeisel van.