Socialistische Partij

Steun voor stakers Unilever

11-10-2007 * SP-Kamerleden Paul Ulenbelt en Sadet Karabulut zochten vandaag de stakers op bij de actiebijeenkomst van Unilever-personeel in Griessenburg. Unilever wil drie van de zes winstgevende (!) bedrijven in Nederland sluiten en de productie verplaatsen naar het buitenland.

Paul Ulenbelt (derde van rechts) in gesprek met de stakers

Het betreft bedrijven waar onder andere producten van Knorr, Calvé en Conimex worden geproduceerd. Het gaat goed met deze bedrijven, ze maken stuk voor stuk winst, maar dat is blijkbaar nog niet genoeg voor de aandeelhouders. Daarom wordt de productie verplaatst, ondanks de grote gevolgen voor de honderden werknemers.

De actiebereidheid onder de ruim duizend aanwezige stakers is enorm. Paul Ulenbelt mocht hen toespreken: "De SP staat vierkant achter jullie actie, de belangen van werknemers en Nederland staat boven het korte termijn belang van de aandeelhouders."

Uit gesprekken met werknemers blijkt dat iedereen trots is op hún bedrijf. "Ik werk bij Calvé, mijn vader werkt er en mijn opa heeft er gewerkt, en nu willen ze de boel sluiten," zei een van hen.

Karabulut: "Het doet deze mensen pijn dat ze na jarenlang hard werken voor een zeer winstgevend bedrijf met diepe wortels in Nederland, aan de kant worden geschoven, alleen omdat de aandeelhouders nóg meer winst willen."

Om sluiting tegen te houden zijn de werknemers zijn vandaag dus in staking gegaan en de SP zal hen blijven steunen.


www.sp.nl

© SP 1996-2006