Ingezonden persbericht


Deze week in FEM Business (week 41, vanaf vrijdag 12 oktober in de kiosk)

Donderdag 11 oktober 2007


Vergroenen of vergaan?
Groener, stiller en groter. Dat is het recept van Schiphol-directeur Gerlach Cerfontaine voor de toekomst van de nationale luchthaven. Maar of Schiphol over een decennium nog bij de Top-5 van Europese luchthavens hoort? Een stellig antwoord op die vraag durft Cerfontaine in een exclusief interview met FEM Business niet te geven.

FOCUS: ENERGIEMARKT
FEM Business wijst de weg in het doolhof van de energiemarkt. Elf deskundigen zetten de belangrijkste feiten en trends overzichtelijk op een rij. Emissiehandel is meer dan een trend: het is lucratieve business en dat hebben steeds meer bedrijven door. En waarom is de clean-tech-revolutie echt een revolutie?

Tulip wil ex-dochter terug
Directeur Mark Elbertse van Tulip wil Commodore kopen. Dat is een opmerkelijke zet, want drie jaar geleden verkocht Tulip het bedrijf voor 24 miljoen euro. Waarom is Elbertse van gedachten veranderd en hoeveel is hij bereid te betalen?

Chili zit in de lift
Chili staat economisch stevig op de kaart. Het heeft de sterkste economie van Latijns-Amerika. De directeur van de centrale bank van het land, Vittorio Corbo, doet uit de doeken waarom Chili niet getroffen werd door de zware crises die Argentini en Brazilië verlamden. Het lijkt warempel bijna een Europees land.

Verder in FEM Business:


 Gaat Peter Schmittmann de integratie van ABN en Fortis doen?
 Zwichtten aandeelhouders van Akzo voor een douceurtje van Wijers?
 CitizenM: prefab hotels zonder overbodige voorzieningen
 Patrick Smith geeft de koers van wapenfabrikant Taser een impuls
 Vergrijzing helpt medische groothandel Arseus groeien

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718, Jean Dohmen 06-52037025 020 5159852 (secretariaat)