Politie Midden- en West Brabant

Verdacht pakketje in stadskantoor Etten-Leur: verdachte opgepakt

ETTEN-LEUR, 11 oktober 2007

Verdacht pakketje in stadskantoor Etten-Leur: verdachte opgepakt

ETTEN-LEUR: Donderdagmiddag 11 oktober werd in de hal van het stadskantoor in Etten-Leur een verdacht pakketje aangetroffen. Het stadskantoor is gevestigd aan de Roosendaalseweg 4.

Rond 14.30 uur werd het pakketje in de hal van het stadskantoor opgemerkt. Een teamleider explosieven verkenning van de politie besloot dat het Explosieven Opruimings Commando erbij moest komen voor nader onderzoek. Op dat moment moesten alle medewerkers van het stadskantoor het pand verlaten. Het ging om een kleine circa honderd personen. De politie zette in afwachting van het Explosieven Opruimings Commando de omgeving af. Tijdens de ontruiming en het onderzoek stonden de brandweer en ambulancedienst stand-by.

Rond 18.30 uur werd het sein veilig gegeven. In het pakketje bleek een baksteen te zitten, die verpakt was in krantenpapier. De politie ging daarom vanuit dat het om een bewuste actie ging van een nog onbekend persoon. Om die reden hebben technisch rechercheurs een sporenonderzoek ingesteld in en rond het pakketje.

Op basis van verkregen informatie had de politie al snel een mogelijke verdachte in het vizier.
De man bevond zich vlakbij de afzetting en kon meteen worden ingerekend. Hij is gearresteerd, ingesloten en in verzekering gesteld. Bij zijn arrestatie gaf hij direct toe dat hij verantwoordelijk was voor de actie. Het gaat om een 46jarige man uit Etten-Leur. De man wordt verhoord momenteel verhoord om duidelijkheid te krijgen over de motieven van zijn handelen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en bezien wordt of eventuele economische schade op hem verhaald kan worden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer