FNV Sport

Deeltijdwerk in de sport: brief FNV Sport naar staatssecretaris Aboutaleb

Eind september werd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bekend gemaakt dat er een Taskforce Deeltijdplus zou worden opgericht. Deze Taskforce heeft als taak het maatschappelijk debat te starten over deeltijdwerk en wil bereiken dat het makkelijker wordt voor mensen met kleine deeltijdbanen om meer uren te kunnen werken.

FNV Sport merkt dat zeker ook in de sport veel werknemers met kleine deeltijdbanen te vinden. Er is daarom besloten een brief te sturen naar staatssecretaris Aboutaleb waarin FNV Sport vraagt of de Taskforce ook aandacht wil besteden aan de sportsector. De mogelijkheid om makkelijker meer uren te kunnen werken komt ten goede aan de professionalisering van de sportsector. De inhoud van de brief:

Geachte heer Aboutaleb,

Met belangstelling hebben wij uw persbericht (07/016) gelezen inzake de oprichting van de Taskforce Deeltijdplus om te stimuleren dat mensen met kleine deeltijdbanen meer uren kunnen werken.

Het fenomeen van werknemers met kleine deeltijdbanen is zeker ook een kenmerk van de sportsector. Veel functies in deze sector zijn (nog) niet fulltime in te vullen. Voor een verdere professionalisering van de sport, iets waar ook deze regering veel waarde aan hecht, zou het nuttig zijn als werknemers met kleine contracten makkelijker meer uren zouden kunnen gaan werken.

Wij vragen u dan ook met nadruk of de Taskforce aandacht zou kunnen besteden aan deeltijdwerk in de sportsector. FNV Sport is altijd bereid om hierin een rol te spelen. Wij maken ons al jaren hard voor een verdere professionalisering van de sportsector en het belang hierbij van goede arbeidsvoorwaarden voor werknemers.

Wij hopen spoedig een reactie van u te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Dhr. Michel Jansma
Bestuurder FNV Sport
11-10-2007