Gemeente Schouwen-Duiveland


dinsdag 11 september 2007

I. van den Broek, 0111 452314

Open Archievendag als start van de week van de geschiedenis

Zaterdag 13 oktober wordt de open Archievendag gehouden. Tal van archiefdiensten zetten deze dag tussen 10.00 en 16.00 uur hun deuren wijd open om iedereen een blik te gunnen in de depots. Ook het Gemeentearchief Schouwen-Duiveland (gemeentehuis), Laan van St. Hilaire 2 in Zierikzee, doet hieraan mee. Speciaal voor deze dag, die het thema Wonen heeft, wil het archief een tentoonstelling van afbeeldingen van interieurs inrichten. Daarvoor is het Gemeentearchief op zoek naar foto's van interieurs.
Het archief heeft al veel afbeeldingen van de buitenkant van gebouwen, maar veel minder van de kamers in de panden. Juist deze beelden geven goed weer hoe de veranderingen in het leven en wonen zich hebben voltrokken. Daarom doet het Gemeentearchief een oproep aan Schouwen-Duivelanders om foto's van interieurs in te sturen. Of er wel of geen personen op staan is niet belangrijk, als er maar een deel van het interieur te zien is. Graag wil het Gemeentearchief (een selectie van) deze foto's tentoonstellen tijdens de Open Archievendag. Ook opname in onze beeldbank is mogelijk.

Wie een foto of foto's beschikbaar wil stellen kan deze tot en met vrijdag 5 oktober sturen naar het Gemeentearchief, Postbus 5555, 4300 JA Zierikzee. Afgeven bij het Gemeentearchief (achterzijde gemeentehuis) kan ook tijdens de openingsuren van het archief (9.00 tot 17.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 21.00 uur)

Uiteraard worden de foto's na gebruik weer geretourneerd. Daarom is het belangrijk om naam en adres bij de foto's vermelden. Digitaal fotomateriaal kan worden gemaild naar
gemeentearchief@schouwen-duiveland.nl.

De Open Archievendag betekent de start van de week van de geschiedenis, waarin op verschillende manieren aandacht aan wonen wordt besteed.