Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politiedag 2007: Blue wants you!

De politie Noord- en Oost-Gelderland doet het dit jaar helemaal anders tijdens de politiedag. Ze geeft jongeren tussen 16 en 25 jaar een éénmalige kans om een dagje aan het echte politiewerk te snuffelen! Geen demonstraties voor een breed publiek, maar een select gezelschap dat 13 oktober een exclusief kijkje neemt in de keuken van het echte politiewerk. Wie het politievak wat lijkt moet er deze dag zeker bij zijn. Jongeren kunnen zich via www.politiedag.nl opgeven onder het motto: Blue wants you!

De jongeren ervaren de hand van een spannende praktijkcasus letterlijk de veelzijdigheid van het politiewerk. Ze kunnen schieten, vingerafdrukken nemen, een crime scene onderzoeken, proberen een 'moord' op te lossen, of een 'verdachte' aanhouden. Ze kunnen zich laten 'betrappen' door een drugshond en een arrestant insluiten.

Daarnaast kunnen ze kennis maken met de meldkamer, het politie servicecentrum of in gesprek gaan met de wijkagent die hen alles over de veelzijdigheid van het politievak kan vertellen. Het Team Verkeershandhaving legt uit waarom verkeerstoezicht van levensbelang is en uiteraard mogen ze ook zelf met de lasergun de weg op. Dit en nog veel meer staat garant voor de dag van je leven bij de politie Noord- en Oost-Gelderland! Niet voor niets is de slogan: "Beleef het zelf!"

De dag is dus alleen bestemd voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar, die zich via het internet opgeven: www.politiedag.nl (klikken op de kaart Noord-en Oost-Gelderland). Uit de gemotiveerde aanmeldingen wordt een selectie gemaakt. De uitverkoren jongeren beleven zaterdag 13 oktober de dag van hun leven bij de politie: Blue wants you!

NB: De politie is ook op zoek naar HBO'ers en WO'ers (Wetenschappelijk Onderwijs). Ook zij worden dus uitdrukkelijk uitgenodigd te reageren voor deze dag!

Einde bericht

NB: bijgesloten in de mail is een foto die bij het artikel geplaatst kan worden.
---


---


---

---- --