Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 18 september 2007

Amersfoort's eerste Fashion & Beauty Event
Binnenstadondernemers organiseren catwalk verkiezing

'Zaterdag 13 oktober is de binnenstad van Amersfoort mooier dan ooit'. Zo luidt de tekst op de folder die onder het winkelend publiek wordt uitgedeeld. Volgende maand staat de Amersfoortse binnenstad een hele dag in het teken van mode en beauty.

Op verschillende podia vinden activiteiten plaats die met het thema Fashion & Beauty te maken hebben. Modewinkels showen hun nieuwste collecties, kappers, stylisten en visagisten geven demonstraties. De ondernemers van de binnenstad laten op deze opvallende manier zien dat Amersfoort als modestad meetelt en het publiek een hoop te bieden heeft.

Amersfoort's First Catwalk Contest
Een van de hoogtepunten op 13 oktober is de verkiezing van 4 Amersfoortse catwalkmodellen (m/v/ j/m). Welke man en vrouw, en welke jongen en meisje krijgen de meeste stemmen van jury en publiek? Iedereen ouder dan 6 jaar kan zich opgeven. Op de website www.binnenstadamersfoort.nl kunnen de modellen in spé zichzelf beschrijven en twee leuke foto's achterlaten. Vanaf begin oktober kan het publiek op deze site stemmen op hun favoriete model. Uit alle inzendingen worden 20 kandidaten geselecteerd (mannen, vrouwen en kinderen vanaf 6 jaar), die op zaterdag 13 oktober mee mogen lopen in een professionele modeshow op de catwalk op de Varkensmarkt. Daarna wijst een deskundige jury één winnaar per categorie aan. Deze krijgt een professionele fotoshoot aangeboden.

Metamorfose op Sint Jorisplein
Op het Sint Jorisplein geven kappers, visagisten en stylisten 4 kandidaten een complete make-over. Zij krijgen een nieuw kapsel, een nieuwe look en een geheel nieuwe outfit aangeboden. Om hiervoor in aanmerking te komen, kan men tot 6 oktober aanstaande meedoen aan een spaaractie. Bij elke aankoop in een winkel in Shopping Center Sint Jorisplein krijgt men een stempel, vier stempels leveren een volle spaarkaart op. Uit alle ingeleverde spaarkaarten worden 4 winnaars getrokken. Daarnaast worden er 10 gratis kapbeurten en 10 make-up adviezen verloot. Meer informatie is te vinden op www.sint-jorisplein.nl

Binnenstad Management
Het Fashion & Beauty Event is een van de activiteiten van de Stichting Binnenstad Management Amersfoort, waarin behalve de ondernemers van de binnenstad ook de gemeente en Kamer van Koophandel deelnemen. Ter promotie van de winkels en horecagelegenheden in de binnenstad worden er het gehele jaar door consumentenacties georganiseerd. Zo loopt er op dit moment ook een aantrekkelijke ParkeerActie in samenwerking met ParkeerService: een groot aantal winkels geeft hun klanten bij een aankoop een parkeerkaart cadeau, die recht geeft op één uur gratis parkeren in de parkeergarages in de Koestraat, het Stadhuisplein of Flintplein. Noot voor de redactie (